avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1059 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... CUM DOVEDESC CA SINT SUCCESORUL MAMEI RECASATORITE?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

CUM DOVEDESC CA SINT SUCCESORUL MAMEI RECASATORITE?

mama a decedat si trebuie sa dovedesc calitatea de succesor.Problema ce ma framinta e ca mama era recasatorita si in certificatul de casatorie e scris numele de fata desi avea numele tatalui meu pina la recasatorie.Ce pot face pt a dovedi ca era mama avind in vedere ca nu mai se gasesc acte de divort intre ea si tata?
:((
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 22:16, 19 August 2010
ioana_cristea a scris:

:) obtineti un extras de uz oficial din registrul de nasteri al mamei dvs.

Da, insa pana atunci, daca va dura prea mult timp, ar fi indicat sa dati o declaratie de acceptare expresa a mostenirii la notar sau la avocat dupa mama dvs.
Daca depasiti termenul de 6 luni fara sa dati aceasta declaratie si sunt mai multi mostenitori care nu va vor binele va puteti trezi strain de mostenire...adica sa nu mai aveti dreptul...

avocat Claudiu Lascoschi
Va multumesc pt sfat deja am dat acceptarea succesiunii dar acm sint plecat din tara si vin la anul in august sa dezbat mostenirea,dar vreau sa stiu ce pot face pt a-l trimite pe fratele meu, sa fie totul gata pina la dezbatere.
Puteti sa ii faceti o procura la consulatul roman din tara unde sunteti in prezent si ii trimiteti originalul prin posta/curier etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire mayacrisan mayacrisan Buna as dori sa aflu actele necesare pentru a dovedi calitatea de mostenitor dupa mama mea : sunt o femeie divortata, eu am toate actelede stare civila, dar ... (vezi toată discuția)
Cum schimb numele din actul de proprietate a imobilului dupa divort Nikole59 Nikole59 Buna ziua! La moartea mamei am mostenit locuinta actuala si cand am facut acceptarea de succesiune eram casatorita si aveam un nume.Am divortat acum si doresc ... (vezi toată discuția)