avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Cum schimb numele din actul de proprietate a ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Cum schimb numele din actul de proprietate a imobilului dupa divort

Buna ziua! La moartea mamei am mostenit locuinta actuala si cand am facut acceptarea de succesiune eram casatorita si aveam un nume.Am divortat acum si doresc sa imi schimb numele din casatorie cu cel purtat anterior,identic cu al mamei mele.Cum trebuie sa procedez si as dori sa stiu daca se plateste transcrierea.Mentionez ca doar EU figurez in actul de proprietate.Va multumesc frumos.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Numele din actul de proprietate nu se schimba.
Buna ziua,
Nu se schimba numele in niciun act emis inainte de divort.
Toate acele acte vor ramane pe numele avut la data emiterii.
Veti dovedi identitatea de persoana cu actele de schimbare a numelui (sentinta de divort, act de casatorie) si cu CNP-ul.
Cum ar fi ca de fiecare data cand divortam sau ne recasatorim sa se schimbe toate contractele?
Te casatoresti de 5 ori si divortezi tot de atatea ori si tii institutii ale statului doar sa faca transcrieri de nume?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu se schimba absolut nimic dovada identității se face cu acte stare civilă,acte identitate,hotărâre de divorț.Poate în decursul anilor va mai căsătoriți de 2-3 0ri ce ar însemna să schimbați actele după fiecare divorț.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbarea numelui de familie mary_t13 mary_t13 As dori sa stiu care sunt pasii pt schimbarea numelui de familie...La casatorie (acum 6 ani) am luat numele de familie al sotului...dar cum locuim in ... (vezi toată discuția)
Am și eu o speță: un soț aflat in divorț care poartă și ... Olliy Olliy Am și eu o speță: un soț aflat in divorț care poartă și numele soției, concepe un copil cu o altă femeie necăsătorită. Bărbatul recunoaște ... (vezi toată discuția)
Divortata in ro,fara sa fac schimbarea numelui///casatorie in alta tara... patri11 patri11 sunt divortata de multi ani,sentinta estipuleaza schimbarea numelui,dar n-am facut-o pana acum;e posibila casatoria in alta tara,avand in vedere ca iau numele ... (vezi toată discuția)