avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am și eu o speță: un soț aflat in divorț care ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am și eu o speță: un soț aflat in divorț care poartă și ...

Am și eu o speță: un soț aflat in divorț care poartă și numele soției, concepe un copil cu o altă femeie necăsătorită. Bărbatul recunoaște copilul în Italia și actualmente se numește ca și tatăl. Între timp, tatăl obține sentința de divorț, în urma căreia se dispune și revenirea la numele purtat anterior și își schimbă aartea de identitate. La transcrierea certificatului de naștere ni s-a comunicat că transcrierea se face ad-literam potrivit certificatului emis în Italia, ulterior trebuind să se ceară schimbarea numelui minorei pe cale administrativă, dar numele tatălui va rămâne la fel. Înțelegem că schimbarea numelui fetiței se face pe cale administrativă și înțelegem care este procedura. Însă vrem să știm care este procedura ca pe certificatul de naștere al fetei să figureze numele actual al tatălui ei, nu cel purtat în timpul căsătoriei cu o altă femeie.

Alte discuții în legătură

Custodia copilului, schimbare nume in certificatul de nastere ana1993 ana1993 buna seara, sunt mamica unei fetite de o luna jumatate, si am probleme cu sotul ( actualmente suntem in divort). Pentru a intelege problema pe care o am voi ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume PRO7 PRO7 Buna ziua! Subiect:vrem sa schimbam numele de Familie al fetitei noastre! Noi avem nume românesc (POPESCU) ,suntem căsătoriți de doi ani si fetița ... (vezi toată discuția)
O hartie,care poate schimba viata unei fetite maria.monica38 maria.monica38 Suntem in Norvegia de un an,eu fetita din prima casatorie,si actualul meu sot. Acum ne-am reinnoit cerea la politia din Norvegia,ptr a ramane aici ... (vezi toată discuția)