avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... La succesiune la notar cînd tata a decedat mama a ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

La succesiune la notar cînd tata a decedat mama a lăsat buletinul ...

La succesiune la notar cînd tata a decedat mama a lăsat buletinul pe numele tatălui nu la schimbat pe numele de fată.
Mă sunat notariatul să mă întrebe dacă mama sa recăsătorit Iam spus nu e văduva e in concubinaj a rămas așa cu buletinul.
Persoana care sta mama e in divorț nu poate sa se căsătorească mama cu el fiind în divorț sau daca ii vine hotărârea de divorț atunci se pot căsători și poate încurcă succesiunea.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 22:18, 28 Ianuarie 2025
Văduvele nu își schimbă buletinul la decesul soțului.
Chiar dacă soțul moare, tot numele lui îl poartă.
Nu încurcă succesiunea cu nimic. Este cnp-ul, care rămâne același, indiferent de numele de la momentul respectiv.
Dacă se recăsătorește trebuie să își schimbe buletinul cu numele real.

raluk0207 a scris:

Văduvele nu își schimbă buletinul la decesul soțului.
Chiar dacă soțul moare, tot numele lui îl poartă.
Nu încurcă succesiunea cu nimic. Este cnp-ul, care rămâne același, indiferent de numele de la momentul respectiv.

Da. Dar asta nu are nicio legătură cu dezbaterea moștenirii soțului decedat.
Când se va dezbate moștenirea, mama va prezenta certificatul de căsătorie actual, ca dovadă a numelui. Și atât.
La succesiunea tatălui se dezbate moștenirea,pe partea mamei va da declarație de renunțare,in caz că sa recăsătorit mama trebuie să aducă actul de căsătorie pe buletin apare numele de la tatăl meu fiind decedat din anul 1999.
Dezbatem succesiunea la urgenta mama nu ne spune tot notarul pe calculator depistează dacă e căsătorită mama.

raluk0207 a scris:

Da. Dar asta nu are nicio legătură cu dezbaterea moștenirii soțului decedat.
Când se va dezbate moștenirea, mama va prezenta certificatul de căsătorie actual, ca dovadă a numelui. Și atât.

Nu.
Notarul face verificări în privința tatălui, ca după tată se dezbate succesiunea.
Dacă mama s-ar fi recăsătorit, nu are nicio importanță la dezbatere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am ambii părinți și fratele decedați. cum intru în posesia apartamentului moștenit? danielza danielza Avand ambii parinti decedati si fratele de asemenea cum intru in posesia apartamentului mostenit? Va multumesc (vezi toată discuția)
Partaj succesoral urmat de vanzare -cumparare cristinaiasi cristinaiasi Buna ziua. Vroiam sa va intreb a cat parte din mostenire imi revine in urma vanzarii unui teren la tara in urmatorul caz: -parintii mei au divortat cand ... (vezi toată discuția)
Eu mioara intreb? stea stelara stea stelara tata a divortat de mama cu 1 an inainte de a deceda,nu sa facut partajul nici in ziua de azi,noi suntem 5 frati si vrem sa vindem casa.As dori sa stiu cat ne ... (vezi toată discuția)