avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... EU MIOARA INTREB?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

EU MIOARA INTREB?

tata a divortat de mama cu 1 an inainte de a deceda,nu sa facut partajul nici in ziua de azi,noi suntem 5 frati si vrem sa vindem casa.As dori sa stiu cat ne costa deschiderea succesiuni acum dupa 6 ani de la moartea tatalui?si mai am o intrebare,la inmormantarea tatalui nostru,frati meu au facut fiecare in parte cate o declaratie scrisa in prezenta doamnei secretare de la primaria din localitate semnata si stampilata de dansa in calitate de martora,precum ca-mi cedeaza mie partile lor de mostenire cu conditia sa ingrijesc de mama si fratele meu cu dezabilitati mentale pana la moartea lor,iar acum unu din frati nu mai e deacord.Daca il dau in judecata am posibilitatea sa castig? [VA MULTUMESC]
Cel mai recent răspuns: stea stelara , utilizator 14:28, 6 Februarie 2011
Declaratia de renuntare la mostenire este un act solemn care trebuie sa fie autentica si inregistrata intr-un registru special al notarului in fata caruia se deschide succesiunea.
Ca sa stiti cat va costa trebuie sa va adresati unui notar. Succesiunea se dezbate la un notariat de la ultimul domiciliu al defunctului.
Acele declaratii nu au nicio valoare juridica.
Oricum daca unul dintre frati nu este de acord va trebui sa va adresati instantei.
Va dau un sfat.... luati legatura cu un avocat, el va sti cel mai bine ce sa faca.
Va multumesc pentru raspunsuri
tata cand sa casatorit cu mama sa trecut pe numele mamei.Dupa o perioada a decedat mama,iar tata sa recasatorit purtand acelasi nume [al mamei],deci actuala sotie purtand numele mamei.In urma cu doi ani a decedat si tata,ramanand mama vitrega in casa acestuia.eu fiind fica tatalui meu ce drepturi am la bunurile din proprietatea luiconstand mai exact in imobilul dobandit din timpul cand traia cu mama naturala.VA MULTUMESC

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. tatal meu (mort de 20 ani, facuta deja succesiunea ... eleusisink eleusisink Buna ziua. Tatal meu (mort de 20 ani, facuta deja succesiunea dupa el) a avut un baiat inainte de a se recasatori cu mama (prima sotie a lui a decedat cu mult ... (vezi toată discuția)
Succesiune, moștenitori nedeclarați Dsni Dsni Am o intrebare : tatal meu sa despartit de Mama mea cind aveam eu virsta de un an , dar noi am fost 3 surori ,Apoi tata sa recasatorit ... (vezi toată discuția)
Pot lua parte la succesiune dupa mama vitrega ? sa fie o gluma a notarului ? benga112 benga112 Succesiune ? Tata a fost casatorit cu mama mea. Mama mea a murit in 1965 Subsemnatul fiu al acestora. In anul1969 tata sa recasatorit legitim cu o alta ... (vezi toată discuția)