avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Taxe oficializare casatorie
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Taxe oficializare casatorie

Buna ziua. Ieri am fost la primărie pentru rezervarea datei pentru nunta și am fost surprins pentru oficializarea cununiei am fost nevoit sa platesc o taxa de 150 pentru o ora si 60 de lei taxa pentru sedinta fotto si cea video! Se percep astfel de taxe?
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 20:56, 15 Martie 2017
Fiecare primarie poate lua astfel de masuri in sedintele Consiliului Local.
Da. Aceste taxe sunt cat se poate de legale. Sunt fixate de consiliul local. Din punctul meu de vedere chiar sunt indicate. In definitiv dvs. doriti sa va casatoriti intr-o zi nelucratoare, deci beneficiati de un privilegiu. Va fotogratiati in primarie, unde banuiesc ca se consuma lumina, aveti o masa unde serviti bautura, etc. Cred ca daca va casatoreati de luni pana vineri in orele de program nu erati nevoit a achita o astfel de taxa. Cel mai rau este de ofiterul starii civile care este nevoit sa vina si sambata la serviciu, dar sa stiti ca nu este platit pentru asta. El face doar o munca benevola. Poate de aceea multi ofiteri de stare civila nu zambesc. Taxa dvs. nu este pentru serviciul prestat de ofiterul starii civile. Taxa pe care o achitati dvs.intra in bugetul primariei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz de putere! Mona121 Mona121 Acum cateva zile am vrut sa fac declaratia pentru casatorie. Avand domiciliul in alta localitate decat unde trebuia sa se citeasca starea civila a trebuit sa ... (vezi toată discuția)
Cununie civila in alt judet Celmic Celmic Buna ziua! Eu si prietena mea am hotarat sa ne casatorim si am dori sa o facem undeva pe malul marii (stiu, vom ingheta). Problema e ca ne este greu sa gasim ... (vezi toată discuția)
Buletin - reinnoire / expirare inainte de cununia civila - informatii sorinslavic sorinslavic Buna ziua, As avea o cerere mai speciala. Intreb in numele viitoarei mele sotii. In Iulie avem nunta. In Aprilie ii expira buletinul (deja suntem in ... (vezi toată discuția)