avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Alegeri comitet executiv
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Alegeri comitet executiv

Azi 15.03.2017, a avut loc sedinta extraordinara reconvocata a adunarii generale a asociatiei de proprietari (bloc cu 4 scari si 58 apartamente) pentru alegeri comitet executiv si comisie de cenzori, dat fiind faptul k fostii membrii ai comitetului executiv s-au mutat sau au decedat in urma cu mai multi ani.
La adunare au participat initial 10 persoane si au fost alese 3 persoane in comitetul executiv cu nr egal de voturi. Dintre cei 3 alesi 2 sunt proprietari si al treile (eu) sunt fiul al unuia dintre proprietari. Ceilalti 2 alesi nu vor sa isi asume nici unul functia de presedinte, insa ambii sunt de acord k eu sa imi insusesc aceasta functie daca legea permite.
Care sunt demersurile in acest sens.
Mentionez k locuiesc in acest condominium de 30 de ani.
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 19:09, 1 Aprilie 2017
Scuze pt greseala, la adunare au participat initial 13 persoane, din care la inceperea dezbaterilor au ramas doar 10. Cei 3 au plecat considerant k si la adunarea reconvocata e nevoie de o prezenta de 50%+1, fara a accepta lamuriri de la cei de fata in acest sens.
Functia nu puteti sa vi-o insusiti, o puteti accepta eventual.
Dar nu-i asta problema!
Nu puteti fi ales presedinte si nici macar membru in comitet ptr simplul motiv ca nu sunteti proprietar!
Faptul ca locuiti in condominiu de 30 de ani nu are nicio relevanta.
Anii copilariei, ai adolescentei si cei ai maturitatii nu v-au facut proprietar.
Ati avut imputernicire scrisa din partea proprietarului ptr a participa la adunarea gen reconvocata?
A participat si proprietarul (parintele) la adunare?
Daca nu ati avut imputernicire si ati votat atunci hotararile ag(r) sunt nule.
Iar daca a fost contorizat atat votul dvs cat si al parintelui iar nu este in regula.
Toate deciziile comitetului ex din care ati face parte vor fi nule de drept ptr ca nu aveti dreptul sa faceti parte din CEx.
Orice proprietar va poate da in judecata si castiga lejer atat anularea hotararilor ad gen in care ati fost ales cat si deciziile CEx.
Cei care au plecat au facut-o degeaba, au dovedit ca nu cunosc legea, la ag(r) pot participa minim 3 proprietari care pot lua hotarari ptr restul in conditia majoritatii de voturi, 2 din 3.
In concluzie, legea trebuie respectata, nu va legati la cap daca nu va doare. Este evident ca multi nu vor sa se implice in activitatea asociatiei iar cei ar dori nu o pot face din motive de legalitate. Nu veti avea garantia ca toti proprietarii ar accepta situatia cu un comitet si presedinte ales nelegal. Este de ajuns o nemultumire si veti avea de tras ponoasele.
Multumesc pt raspuns insa 2 obiectiuni:
1. Conf art 25, alin 1, pct c) din 230/2007 actualizata, membrii familiei proprietarului nu au nevoie de imputernicire scrisa
2. In urma cu ceva timp am gasit un articol in acest site si imi pare rau k nu am facut un snapshot sa il salvez, in care un domn argumenta faptul k eu, fiind fiul parintilor, in drept sunt defapt proprietar mostenitor si dak cu ocazia alegerilor, nici unul din ceilalti alesi, nu doreste sa isi insuseasca functia de presedinte, mi-o pot insusi eu.
Daca aveti cunostinta despre acest aspect, va rog argumentati.
Multumesc.
Am mai cautat acum, nu am gasit articolul insa persoana care argumenta pe aceasta tema este moderator - adriantot. Ramane sa aflu cum pot intra in contact cu dansul pt a ma lamuri.
Legal nu aveti voie sa va insusiti functia.
@adriantot argumenteaza contrariul pentru o asociatie asezata, cu oameni care se inteleg, se respecta si care zic bogdaproste ca s-a gasit unul dintre ei, fie si neproprietar in acte, dar facand parte din familia unui proprietar, care sa se ocupe de treburile asociatiei.

Si, da, nu sunt ocazii prea multe in care un presedinte de asociatie ar trebui sa dea cu subsemnatul ca proprietar, dar si cand se ivesc, iese ceva cu uzurpare de.....
Si asta se poate intampla usor daca se gaseste vreun personaj in prezent sau in viitor care sa conteste ceva din activitatea presedintelui.
Deci, una peste alta, un presedinte ales de ceilalti proprietari care nu este proprietar si care si-a insusit de buna-voie o functie la care nu avea dreptul este santajabil, cel putin.

Dar dv. stiti mai bine ce aveti acolo, pe teren, si avertizat fiind, acceptati sau nu. E o raspundere pe care trebuie sa v-o asumati pentru ca de raspuns, daca ar trebui vreodata sa raspundeti, o veti face singur. E si asta o dovada de seriozitate si de responsabilitate pe care va trebui sa le probati apoi in activitatea de presedinte.

Alte discuții în legătură

Din comitetul executiv al unei asociatii de proprietari pot face parte reprezentati ai proprietarilor justexpect justexpect La o Adunare Generala a Asociatiei de Proprietari, la care erau prezenti reprezentati ai unor membri ai asociatiei de proprietari, acesti reprezentati au ... (vezi toată discuția)
Presedinte asociatie de proprietari vlsdan vlsdan Presedintele asociatiei de proprietari este ales obligatoriu din randurile proprietarilor sau poate fi un membru de familie al unui proprietar ori alta ... (vezi toată discuția)
Situatie asociatie proprietari andra_pm andra_pm Asociatia de proprietari in care ma aflu are 59 de membri (intre care si Dezvoltatorul imobilului), si de 156 apartamente (dintre care 48 detinute de ... (vezi toată discuția)