avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Blocare acces uscatorie la bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Blocare acces uscatorie la bloc

Din vara anului trecut, noul administrator, a blocat accesul la uscatorie, unde a stabilit "sediul asociatiei".
De atunci suntem obligati sa punem rufele la uscat in spatele blocului pe niste sarme legate de copaci. De cateva ori unele rufe au fost furate, iar de multe ori au fost murdarite de copiii de la scola vecina.
Uscatoria este folosita de administrator doar vreo 6 ore pe luna cand incaseaza intretinerea, se poate stabili, "daca se vrea", ca cele 5-6 familii care folosesc uscatoria, adica cei care nu au balcoane, parterul si et. 4. sa nu usuce rufe cand se fac incasari. Din pacate "comitetul" nu vrea sa inteleaga, noi suntem niste "bosorogi" care n-ar drepturi.
Intrebarea mea este, daca vreo lege pedepseste aceasta ocupare abuziva a uscatoriei, spatiu destinat chiar uscarii rufelor. Unde sa-l dam in judecata pe administrator.
Mentionez ca am reclamat la primarie, a vedit o domnisoara, a discutat cu "comotetul" cca. o ora dupa care a iesit clatinandu-se si s-a urcat intr-un taxi chemat de administrator. Cu noi nu a discutat.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 00:06, 19 Martie 2017
Miroase a abuz de la o posta!.. Ati omis sa mentionati daca adm locuieste in bloc sau in alta parte. Oricum tot abuz pare, pt ca acela e spatiul blocului, pe care toti trebuie sa il folositi in comun!..
Mergeti la primarie si cereti-i in scris o concluzie, si cereti nr de inregistrare pe copie xerox, a ceea ce a facut si constatat acolo, si cu intrebarea expresa de ce nu a mai discutat si cu dvs!.. Daca nu vrea, sau e refractara si oinvoca nu stiu ce mergeti in audienta la Primar, dar mai multi, si cereti-i socoteala de ce a facut subalterna lui acolo, daca e legal, etc..
Ultima modificare: Joi, 16 Martie 2017
Psihosex, utilizator
Paraschiv2017 a scris:


daca vreo lege pedepseste aceasta ocupare abuziva a uscatoriei, spatiu destinat chiar uscarii rufelor. Unde sa-l dam in judecata pe administrator.



1-Care apreciati ca ar fi temeiul legal pe care sa sustineti actiunea/plangerea dv ?
Dv ca si locatar nu aveti castig de cauza in eventuala actiune in instanta impotriva aministratorului-deoarece nu aveti raport juridic ,nu aveti relatii de obligativitate cu acesta
Administratorul de imobil este angajatul asociatiei de proprietari,cu limita de competenta de executie hotarari ale adunarii generale,decizii dispuse de presedinte si de comitetul executiv
Administratorul de imobil nu are autoritatea si competenta sa dispuna de la sine putere ocuparea spatiului parte comuna din imobil
Initial discutati direct cu presedintele de asociatie care detine competenta sa dispuna utilizarea spatiului
Daca hotararea utilizarii uscatoriei drept sediu administrativ a asociatiei de proprietari apartine adunarii generale,conform dispozitii in vigoare va revine obligatia sa o resperctati

Multumesc pentru raspunsurile date, din pacate niciunul nu corespunde intrebarii puse de mine:
" Daca vreo lege pedepseste ocuparea abuziva a uscatoriei, spatiu destinat chiar uscarii rufelor. Unde sa-l dam in judecata pe administrator."
Daca am pus intrebarea pe acest forum, este ca orice o rezolvare amiabila a problemei nu este posibila.
Presedintele este tatal administratorului, cenzor este sotia administratorului (este casiera la primarie) si din "comitet" mai face parte fostul presedinte care este paralizat din august trecut. Atat eu, cat si vecinii mei am incercat sa vorbim cu ei de numeroase ori.
Adunare generala nu s-a tinut de ani de zile, si chiar daca s-ar tine n-ar participa decat comitetul, ei sunt 4, noi 6 ( daca ne-am duce am fi jigniti) si 10 chiriasi fara drepturi.
Despre faptul ca nu te poti judeca cu admiitratorul, chiar in cartierul nostru un adm. a fost condamnat pentru niste matrapaslacuri.
Hotararea adunarii generale nu este sfanta, ea trebuie sa respecte legile Romaniei.
Poate are dreptate unul din chiriasi, sa obtinem dreptul de a folosi uscatoria contra o "atentie".
Toate cele bune!



Paraschiv2017 a scris:


Unde sa-l dam in judecata pe administrator."


Presedintele este tatal administratorului, cenzor este sotia administratorului (este casiera la primarie) si din "comitet" mai face parte fostul presedinte care este paralizat din august trecut.


Adunare generala nu s-a tinut de ani de zile, si chiar daca s-ar tine n-ar participa decat comitetul, ei sunt 4, noi 6 ( daca ne-am duce am fi jigniti) si 10 chiriasi fara drepturi.

Despre faptul ca nu te poti judeca cu admiitratorul, chiar in cartierul nostru un adm. a fost condamnat pentru niste matrapaslacuri.






1-Dv ati parcurs cu atentie raspunsul meu referitor la actionarea in instanta a administratorului,faceti diferenta intre situatii diferite ,respectiv a blocat accesul la uscatorie si eventual incalcarea dispozitiilor in vigoare si savarsirea de fapte prevazute si pedepsite de legea penala ?
Dv ca si proprietar nu aveti castig de cauza in eventual proces cu administratorul de imobil pe speta cu utilizarea uscatoriei drept sediul administartiv al asociatiei de proprietari
Daca nu stapaniti dispozitiile care guverneaza infiintarea,organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari si ati intele sa apelati la opiniile celor avizati,macar ascultati cu atentie sfaturile date
Dv,in eventual litigiu direct cu admninistratorul de imobil pe speta cu uscatoria veti beneficia de solutie defavorabila,pentru un motiv foarte simplu-nu aveti raporturi de obligativitate cu acesta
2-Aspectul ca intre presedinte,administartor,cenzor exista grade de rudenie reprezinta factor care implica incompatibilitatea acestora,deoarece presedintele de asociatie este facor decizional,pe cand administratorul de imobil este factor executional
3-Conform dispozitii in vigoare adunrea generala a asociatieid e proprietari se convoaca anual,de regula in primul trimestru
Ar trebui sa cunoasteti ca asociatia de proprietari este formata din toti membrii proprietari,care tot conform dispozitii in vigoare pot convoaca in situatii speciale adunarea generala
Daca in blocul dv a adunarea generala nu a fost convocata de ani de zile acest fapt se datoreaza dezinteresului majoritatii proprietarilor
Dv ati ales reprezentantul legal...nu va convine cum isi exercita atributiilem,convocati adunare generala si inlocuiti-l
Nu vine primaria sa va faca treburile pe care dv ca si proprietari -interesati pentru bunul mers al asociatiei de proprietari sunteti obligati sa le desfasuratoi
Daca nu a fost convocata adunare generala de ani de zile,care este temeiul legal in baza carora sunt asigurate fondurile pentru indemnizatii pentru presedinte,administrator,cenzor?
4-Este o diferenta semnificativa ,intre fapte de genul celor relatate de dv utilizare uscatorie drept sediu administrativ si matrapaslacuri prevazute si pedepsite de legea penala !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uscatoria unui bloc nu o pot folosi toti locatarii? daneza_eu daneza_eu uscatoria unui bloc nu o pot folosi toti locatarii? buna ziua. blocul in care locuiesc are uscatorie pentru care platim fiecare locatar. unde as putea sa ... (vezi toată discuția)
Cenzor extern sau comisie de cenzori din cadrul blocului mira55 mira55 Intrucat nu agreau comisia de cenzori, membrii comitetului executiv au mers cu un tabel prin bloc si s-au strans semnaturi pentru demiterea cenzorilor si ... (vezi toată discuția)
Spatiu comun uscator ariadna661 ariadna661 Buna ziua In blocul nostru (suntem asociatie de proprietari) avem la ultimul etaj un uscator pe care locatarii il folosesc pentru uscarea rufelor (aceasta ... (vezi toată discuția)