avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1268 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mosteniri-cota fiecarui mostenitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mosteniri-cota fiecarui mostenitor

buna ziua unchiul meu a decedat,ca mostenitori sunt fratele unchiului decedat si trei nepoti,un nepot este botezat de catre unchiul decedat. va rog sa-mi spuneti ce cota are fiecare din mostenitori. va multumesc.
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 11:34, 25 Aprilie 2010
Daca prin nepoti intelegeti copii fratelui unchiului decedat, ei nu vor mosteni nimic, fratele unchiului decedat va mosteni totul, in ipoteza in care:

1. NU exista alti mostenitori (descendenti, sotie supravietuitoara etc);
2. NU exista un testament, care sa prevada altfel.
In conditiile in care nu mai sunt alti colaterali, ascendenti si descendenti directi, fratele unchiului este unicul mostenitor.
gherasimmanu_VS a scris:

buna ziua unchiul meu a decedat,ca mostenitori sunt fratele unchiului decedat si trei nepoti,un nepot este botezat de catre unchiul decedat. va rog sa-mi spuneti ce cota are fiecare din mostenitori. va multumesc.


Si dumeavoastra cine sunteti?
Un copil al fratelui zis mai sus?
Sau un copil al unui alt frate (al unchiului) despre care nu ne-ati povestit inca?

Pe scurt, ne intereseaza cati frati (si surori) a avut unchiul. Cati din ei traiesc. Si cati copii au/au avut fiecare.
Ultima modificare: Marți, 15 Septembrie 2009
romascanu, moderator
buna dimineata, va multumesc ca ati raspuns la intrebare. eu sunt un copil al fratelui celui decedat,botezat de cel ce a decedat,va rog sa-mi spuneti si din ce clasa de mostenitori fac parte,fiind botezat de cel ce a decedat. va multumesc.
nepotii de frate vor veni la succesiunea unchiului prin reprezentarea tatalui lor decedat.

Alte discuții în legătură

Unchi decedat ContSters51645 ContSters51645 Am un unchi care a decedat acum cateva zile. Suntem 5 nepoti si sora lui. Cine mosteneste averea? Sora decedatului primeste tot sau se imparte si nepotilor? ... (vezi toată discuția)
Succesiune /informatii bluesky1 bluesky1 este vorba despre o situatie mai complicata: fratele mamei a murit acum cativa ani, in urma lui a ramas sotia lui ( nu s -a facut succesiune dupa el), anul ... (vezi toată discuția)
Unchiul si/sau verisorul? koko2010 koko2010 Va rog un raspuns. Cum se face succesiunea in cazul in care decedatul nu mai are ca rude in viata decat 2 persoane aflate in cea de.a patra categorie de ... (vezi toată discuția)