avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... parcelarea unui teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

parcelarea unui teren

Buna ziua! Detin un teren de 5400 mp cu doar 17 m deschidere la strada. As vrea sa-l parcelez, dar ar trebui sa fac un drum de acces. Acesta va ramane privat pt proprietarii parcelelor. Trebuie sa vand si drumul in parti egale viitorilor proprietari? Cum se procedeaza in astfel de cazuri? Este o latime minima prin lege a drumului de acces? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Corneanu Mariana , Avocat 12:38, 15 Septembrie 2009
...pt parcelare va trebuie cert de urbanism de la primarie...specificati ca in urma parcelarii va trebuie un drum de acces si in cert de urb se va specifica dist minima a drumului...
cand il parcelati trebuie sa un drum de servitute iar o data cu parcela vindeti si o cota din drumul de acces.
de exemplu, faceti 7 parcele si cand vindeti una din ele veti vinde si cota de 1/7 din drumul de acces.
ovi_dragomir poate se pricepe mai bine la calcule.

cam asa este...
In cazurile pe care le-am intalnit, latimea minima ceruta a drumului de acces a fost de 3,5 m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care e latimea minima pentru un drum de servitute? Aurica TRUTA Aurica TRUTA Cumpar 27 arii teren dar nu am acces la el direct de la strada. Pentru aceasta, vecinul din fata, care are front de 27 metri la strada, imi da o bucatica de ... (vezi toată discuția)
Deschidere teren cerul cerul Vreau sa cumpar un teren. De la strada principala, asfaltata, se ajunge la teren pe un drum de acces pe care actualul proprietar il va face prin curtea lui cu ... (vezi toată discuția)
Drum de servitute + limit min deschidere constructie MTIC MTIC Care este limita minima pentru un drum de servitute? Care este suprafata minima pentru consyructioa unei case in mediu rurar? Care este dechidrere minima la ... (vezi toată discuția)