avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... atributii suplimentare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

atributii suplimentare

Buna ziua. Ma confrunt cu o situatie neplacuta; primarul institutiei in care lucrez m-a numit sa iau parte la munca de distribuire a ajutoarelor alimentare ptr persoanele defavorizate. Cand am refuzat sa fac aceasta activitate mi-a inaintat o adresa cu caracter de dispozitie?! in care scrie - citez: "In calitate de coordonator al activitatii angajatilor din cadrul aparatului de specialitate a primarului,
DISPUN
Incepand cu data de 15.09.2009 veti participa alaturi de asistentul social la distribuirea alimentelor catre beneficiarii din comuna >>>>.
Prezenta dispozitie este valabila pana la epuizarea intregii cantitati de distribuit"
Adresa - sau dispozitia ce-o fi, este semnata de primarul comunei si este vizata cu stampila PRIMAR.
As dori sa stiu daca aceasta are valabilitate juridica tinand cont ca eu sunt angajat pe postul de referent - sef serviciu voluntar pentru situatii de urgenta iar in contractul de munca si fisa postului nu sunt trecute aceste atributii, exista insa specificatia in fisa postului "indeplineste si alte sarcini date de primar".
Va munltumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 12:33, 15 Septembrie 2009
Distribuirea ajutoarelor catre persoane aflate in nevoi este o activitate voluntara nobila si primii care trebuie sa participe la ea sunt persoanele din aparatul institutiei primarului, persoane angajate in slujba comunitatii si platite de comunitate. Eu cred ca este legala decizia desi nu era nevoie de ea.
Daca copi si adulti participa voluntar la asemenea activitati, d.voastra o faceti in timpul programului pentru care sunteti platit. Nu vad nicio ilegalitate.
multumesc pentru raspuns si parere, as dori insa un raspuns juridic si nu unul "moral". O scurta observatie, munca la care ma refer eu nu are nici o legatura cu munca voluntara, este o obligatie a administratiilor centrale si locale si exista compartiment specializat si platit pentru a presta aceasta munca. Va mai astept cu raspunsuri atunci cand o sa-mi puteti spune ceva de folos, care sa nu inceapa cu "eu cred ca..."
Contesta decizia in instanta, singura care va stabili daca decizia este legala sau nu si care nu va incepe cu "eu cred..."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutoare umanitare ue livisor27 livisor27 sunt somer indemnizat de pe data de 8 sep 2014 cu un somaj de 398 lei.pot beneficia de acel tichet pentru ajutoare?daca da de unde sa iau tichetul? (vezi toată discuția)
Am drept de ceva ajutor fiind somer fara indemnizatie? somerbucatar somerbucatar Buna ziua. Eu sunt somer fara indemnizatie de 1 an, nu primesc nici un ajutor de la stat. Am 28 de ani si urmez un curs de bucatar prin fortele de munca. ... (vezi toată discuția)
Ajutoare sociale pentru persoane cu venituri foarte mici papiotta papiotta Buna ziua. As vrea sa stiu daca, unde, cand si de catre cine se distribuie ajutoarele sociale pentru persoanele defavorizate in sectorul 6 pentru anul ... (vezi toată discuția)