avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda neprezentare pentru declarare accident
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda neprezentare pentru declarare accident

Buna ziua.
Am si eu o problema: am fost lovit de un autoturism, in timp ce depasea pe contrasens ( adica era pe sensul meu ), in oglinda retrovizoare stinga de retrovizoarea lui stinga, dar in urma loviturii nici o oglinda nu a avut de suferit. Eu nu m-am dus sa reclam la Politia Rutiera nefiind nici o paguba conform art. 79 din OUG 195/2002 "Articolul 79
(1)Conducatorii de vehicule implicati intr-un accident de circulatie in urma caruia au rezultat numai avarierea vehiculelor si/sau alte pagube materiale sunt obligati:"
Apoi, am primit acasa citatie de la PR ca sa ma prezint la biroul accidente usoare in urma declararii accidentului de catre cel care m-a lovit si nu a vrut sa faca amiabila.. M-am prezentat si am fost sanctionat cu retinerea permisului conf. art. 100.3.g si cu 4 puncte amenda. I-am spus politistului si a constatat si el ca nu am nici o paguba ce ar neecsita vreo reparatie in afara de o usoara decolorare carcasei oglinzii. Nu pot sa (Atasez aici copia dupa PV si o poza cu carcasa in cauza.) Doresc sa ma sfatuiasca un jurist/avocat daca merita sa fac contestatie la Judecatoria s1 sau nu am nici o sansa si mai bine nu-mi pierd vremea. Multumesc.
Ultima modificare: Joi, 16 Martie 2017
sandman, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 05:52, 17 Martie 2017
Puteti face plingere contraventionala, insa trebuie sa dovediti ca nu va aflati in conditiile art. 79 alin 1. Adica:
1. Niciuna dintre oglinzi nu este avariata in sensul acelui articol, iar asta ar trebui sa vi-o confirme o societate de asigurari.
2. Sau sa dovediti ca nici celalat nu a dorit sa faca acea constatare amiabila (dvs. ati oprit, ati incercat acest lucru).
Plingerea odata depusa, va luati certificat de grefa si va recuperati permisul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier gilisor gilisor Daca in urma unui eveniment rutier, din care a rezultat avarierea unei oglinzi retrovizoare - in speta la autoturismul meu - iar partea adversa nu imi comunica ... (vezi toată discuția)
Bună ziua am fost implicat într un accident auto cu alt auto ... Mircea Marin Mircea Marin Bună ziua Am fost implicat într un accident auto cu alt auto eu neacordand prioritate de trecere . La insistentele pagubitului ne am inteles la amiabila pe ... (vezi toată discuția)
Neclaritate despagubire Vulturudac Vulturudac am lovit din neatentie si graba oglinda unei masini ,am oprit ,am constatat pagubele impreuna cu soferul pagubit si am convenit la intelegere despagubire,fara ... (vezi toată discuția)