avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie crestere copil

buna seara,
imi puteti spune,va rog, daca pot beneficia de indemnizatia pt cresterea copilului, in conditiile in care ;eu am vechime mai mare de un an in campul muncii ,dar in ultimele doisprezece luni am avut o perioada de 4 luni in care nu am lucrat.
pana la nasterea copilului o sa am cam 11 luni continuitate.
ma afecteaza acest lucru?
cu multumiri,
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:15, 29 Martie 2017
art.2 din OUG 111/2010
(1) Persoanele care, în ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului, au realizat timp de cel puţin 12 luni venituri din salarii şi asimilate salariilor, venituri din activităţi independente, venituri din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură, supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, denumite în continuare venituri supuse impozitului, beneficiază de concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap, precum şi de o indemnizaţie lunară.
....

Care este data prezumata a nasterii copilului?
20 09 2017 data la care ar trebuii sa se nasca copilul
n o sa am 12 luni consecutiv, dar in ultimele 24 am lucrat :noua luni , pauza 3 si din 17.09.2016 am inceput la actualul angajator.
multumesc
Nu trebuie sa aveti 12 luni consecutive.

Normele metodologice de aplicare a prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor

art.4
......
(4) Constituirea perioadei prevăzute la art. 2 alin. (1) din ordonanţa de urgenţă se stabileşte, după cum urmează:
a) din 12 luni consecutive, în cazul în care în această perioadă se realizează fără întrerupere venituri supuse impozitului şi/sau se înregistrează una sau mai multe dintre situaţiile prevăzute la art. 2 alin. (5) din ordonanţa de urgenţă;

b) din 12 luni succesive, în care sunt îndeplinite condiţiile de acordare, în cazul în care în perioada de 2 ani realizarea veniturilor supuse impozitului şi/sau înregistrarea uneia sau mai multora dintre situaţiile prevăzute la art. 2 alin. (5) din ordonanţa de urgenţă s-au produs cu întreruperi.

(5) Luna calendaristică în care s-a născut copilul sau în care s-a înregistrat una dintre situaţiile prevăzute la art. 8 alin. (2) din ordonanţa de urgenţă, indiferent de ziua din această lună în care s-a produs naşterea ori s-a înregistrat situaţia, face parte integrantă din perioada prevăzută la alin. (4).

(6) În cazul în care în luna naşterii copilului persoana îndreptăţită nu a realizat venituri supuse impozitului şi nici nu sa aflat în una sau mai multe din situaţiile prevăzute la art. 2 alin. (5) din ordonanţa de urgenţă, perioada de calcul al celor 12 luni începe cu ultima lună din cei 2 ani în care aceasta a înregistrat venituri sau s-a aflat în una dintre situaţiile prevăzute la art. 2 alin. (5) din ordonanţa de urgenţă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizație creștere copil Magdalen1 Magdalen1 Bună seara! Am întrerupere de aprox 30 zile între locul anterior de munca și cel actual. M-am reangajat pe 20 mai 2019.in august am aflat ca sunt ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil Felician elens Felician elens Buna ziua.cate luni trebuie sa am muncite pentru a benificia de indemnizatie.trebuie sa fie consecutive?.eu mai am si pe bucatele? Se iau in considerare? Va ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil Cosana Cosana Buna seara. Va rog sa ma ajutati cu o informatie. Pentru a putea beneficia de indemnizatia de crestere a copilului, stiu ca trebuie ca in ultimii doi ani ... (vezi toată discuția)