avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1228 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Internare azil batrani
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Internare azil batrani

Buna seara.Bunicu are pensie de stat si pensie de handicap...Pentru internarea intr-un azil cum procedez,.Bunica nu il mai poate ingriji si nu are alte rude .Pot folisi ambele pensii pentru plata intretinerii la azil? Multumesc
Cel mai recent răspuns: maria1956 , utilizator 11:38, 17 Martie 2017
Nu există pensie de handicap, ci e vorba de o prestație socială numită și indemnizație.
Interesați-vă la azil, pentru că din câte știu, e posibil să nu mai primească indemnizația de handicap dacă este internat într-un centru de bătrâni bolnavi, ci numai pensia pentru limită de vârstă care trebuie să acopere costurile lunare ale azilului.
Prima dată trebuie să găsiți un loc liber la un azil, și apoi să discutați și costurile, și veniturile pe care le realizează bunicul.
Multumesc frumos ,insa pensia pentru limită de vârstă .- 1000lei nu acopera costurile lunare ale azilului. Noi putem contribui cu o suma dar nu este suficienta dansul fiind o pers. semidependenta costurile sunt mai mari comparativ cu o pers. care este in varsta .insa nu are nevoie de ajutor .Ne-am gandit ca primind aceasta indemnizatie o putem folosi pentru plata costurilor de la azil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua!am citit lg 448-2006/b si nu reusesc sa inteleg daca ... Mariacol Mariacol Buna ziua!Am citit lg 448-2006/b si nu reusesc sa inteleg daca pe un bolnav de 86 ani cu handicap grav cu insotitor il putem interna pentru o perioada intr-un ... (vezi toată discuția)
Indemnizație de handicap pentru demență mihaela_2 mihaela_2 Bună ziua, Am situația următoare: - bunicul este diagnosticat cu demență mixtă si Parkinson, cu referate medicale de la comisie care atestă lucrul ... (vezi toată discuția)
Pensii persoane cu dizabilitati Maria2019 Maria2019 Daca o persoana cu dizabilitati care momentan este ingrijita acasa cu asistent personal va fi internata intr-un centru specializat ( are alzhaimer ,dificultati ... (vezi toată discuția)