avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1010 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită poate fi executat doar unul din 2 administratori????
Discuție deschisă în Executare silită

poate fi executat doar unul din 2 administratori????

buna ziua ! cum pot rezolva urmatoarea problema? eu impreuna cu o alta persoana suntem administratori 50%-50% la o firma(SRL) . asociatul meu, in timp ce eu eram plecat din tara, a cumparat in numele societatii diverse materiale de constructii cu un BO, cum afacerile nu au mers bine nu a putut achita factura catre firma respectiva. acum juristul firmei respective a venit la mine acasa si m-a amenintat ca ma executa si imi ia tot din casa . mentionez ca firma este la domiciliul parintilor mei , suma de pe factura este de 3800 ron , eu nu am semnat nimic , nici factura , nici contract cu acea firma iar pe numele meu nu am decat un telefon mobil si nici firma nu are bunuri. ce trebuie sa fac avand in vedere ca nu am acei bani pe care aceasta firma ii cere de la mine multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: dani76 , utilizator 13:01, 1 Noiembrie 2009
Stati linistit, nu se intampla nimic.
Dupa cum ma amintesc eu, administratorii raspund solidar pentru datoriile firmei, deci procedura de executare silita poate sa fie pornit impotriva oricui dintre administratorii firmei, insa cel care a fost actionat in acest sens, poate introduce in proces si pe ceilalti.

Sintagma poate fi executat pare in acest context putin ... sumbra.
Potrivit art. 73 alin. 2 LSC, actiunea in raspundere a creditorilor societatii impotriva administratorilor este posibila numai in cazul deschiderii procedurii insolventei.

Pentru a putea fi deschisa procedura insolventei (la cererea creditorului), cuantumul creantei trebuie sa fie de minim 30.000 lei.
multumes frumos pentru raspunsuri.
buna ziua din nou . am primit o instiintare de executare silita pe numele meu pt o datorie a firmei catre arabesque precizez ca nu am semnat eu nici o factura sau contract cu firma respectiva de toate tranzactiile s-a ocupat asociatul meu (de care nu mai reusesc sa mai dau dealtfel) firma la care sunt asociat nu are bunuri iar eu nu am nimic pe numele meu ,intrebarea mea este ; ce pot pati ???

p.s. curios cum de la 3800lei suma sa majorat la 6100 lei

Alte discuții în legătură

Linie credit neplatita mayday147 mayday147 In urma unei afaceri \"deosebite\", am ramas la banca cu o linie de credit (pe firma) de 15000EUR neplatita. Contractul a fost semnat de catre mine (asociat ... (vezi toată discuția)
Insolventa si /sau executarea silita ENGFULL ENGFULL in urma unui contract de prestari servicii beneficiarul nu a achitat o serie de facturi . a emis BO dar .... din lipsa de disponibil nu s-a incasat nimic ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie sa fac in urmaroarea situatie dani76 dani76 buna ziua . anul trecut m-am asociat cu cineva si am facut un srl unde suntem administratori 50%/50%. imediat dupa, am plecat din tara pentru a termina ... (vezi toată discuția)