avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... insolventa si /sau executarea silita
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

insolventa si /sau executarea silita

in urma unui contract de prestari servicii beneficiarul nu a achitat o serie de facturi . a emis BO dar .... din lipsa de disponibil nu s-a incasat nimic
intre timp s-a depus BO la instanta in vederea investirii cu formula executorie , dar termenul este abia prin martie ...
colaboratorii nostri sunt din categoria celor "versati " , inchid o firma , deschid alta , ba e sotul , ba e sotia adminsitrator respectiv director general
din pacate informatiile acestea le-am obtinut dupa ce au fost refuzate BO
in aceste conditii se poate intenta o actiune de deschidere a procedurii insolventei pt firma respectiva ( in situatia in care BO sunt depuse spre investire )
suma este f mare , deci intrunim conditia "valorii creantei "
ma gandesc la aceasta forma deoarece ma astept ca dupa investire sa nu mai am ce executa .... pe firma respectiva , si atunci poate pe calea insolventei sa obtin si raspunderea administratorului .....
este posibil ?
ce sfaturi imi puteti da pentru a asigura incasarea sumei ?
( BO nu sunt avalizate )
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 19:52, 29 Ianuarie 2010
Buna ziua.
Da,puteti apela si la cerere pe leg.85/2006 dar si in cadrul acesteia procedura de atragere a raspunderii administratorului este destul de greu de dovedit ,trebuie sa aveti personal de specialitate mai ales ca faceti mentiunea ca debitorii sunt cu materia de" drept"la zi.
Dar mai este solutia cererii introductive pe Leg.118/2008(oug.119/2007)-intarzierea obligatiilor de plata rezultate din contractele comerciale-unde nu este necesar concilierea prealabila iar dupa aceea treceti la executarea silita.
Succes.
Cu respect,Alexa...
multumesc pentru raspuns
cererea intemeiata pe OUG 119/2007 mi se pare inutila in conditiile de fata
pt ca am deja Biletele la ordin depuse pentru investire si teoretic as putea obtine o executare silita , ( la care as ajunge si in baza OUG 119/2007 )
problema esentiala , pentru mine , este ce masura sa iau ca sa obtin totusi executarea .....
ma astept ca atunci cand voi fi in posesia titlului executoriu sa nu mai am ce executa si de aceea ma gandeam la varianta raspunderii personale ...
spuneti deci , ca as putea introduce cerere pt decalararea insolventei chiar daca am in instanta cerere de obtinere titlu executoriu
adica aceste 2 actiuni ar putea functiona paralel , inclusiv etapa executarii ...?
in calitate de creditor in procedura insolventei , pot cere raspunderea administratorului ?
Buna ziua.
Conform Leg.85/2006 ce a modificat si complectat leg.64/1995 la art.138(3) din cap.IV comitetul creditorilor poate cere judecatorului sindic daca lichidatorul a uitat ,a omis sa ceara si raspunderea administratorului sau a administratorilor daca sunt indicii clare ca acesta /acestia au adus soc.in starea de insolventa.
Conform si art.141(1) comitetul creditorilor poate cere sub fixarea unei cautiuni de 10 % instituirea unor masurii asiguratorii asupra bunurilor din averea persoanelor
responsabile si care sunt urmarite conform art.138 din lege.
Succes.
Cu respect,Alexa...
ma gandesc la aceasta forma deoarece ma astept ca dupa investire sa nu mai am ce executa .... pe firma respectiva , si atunci poate pe calea insolventei sa obtin si raspunderea administratorului .....
este posibil ?

Da se poate .
Fiecare dintre cele 2 actiuni in instanta 1 executare silita 2 procedura insolventei au avantaje si dezavantaje.
Avand in vedere temerile dvs probabil ca este mai bine declasarea procedurii insolventei
Va sugerez sa cereti si numirea unui lichidator agreat de dvs odata cu deschiderea procedurii de insolventa.
Puteti sa ma contactati pentru mai multe detalii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum recuperez suma facturilor taiate daca firma si a modificat numele. esa200 esa200 Am prestat servicii transport firmei X , timp in care am taiat facturi cu plata la 30 zile prin OP conform unui contract.Firma X a facut plata numai la o ... (vezi toată discuția)
Actiunea in raspundere - administrator societate srl Alina Alina Alina Alina Buna ziua, sunt novice in domeniu si as vrea sa ma ajutati cu urmatoarea speta In 2008 o societatea cu care am desfasurat relatii contractuale de natura ... (vezi toată discuția)
Bilet la ordin fara acoperire, pierdut! DAIANA_ DAIANA_ Buna ziua, O situatie : A are o firma. Incheie contract cu B si emite catre acesta 3 facturi in valoare de 250 mil. B ii da bilet la ordin , insa fara ... (vezi toată discuția)