avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Cum recuperez suma facturilor taiate daca firma si a ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Cum recuperez suma facturilor taiate daca firma si a modificat numele.

Am prestat servicii transport firmei X , timp in care am taiat facturi cu plata la 30 zile prin OP conform unui contract.Firma X a facut plata numai la o durata de 90 de zile si doar cu sume foarte mici exact cat sa supravietuiesc.Acum din cate am inteles deja aproape sia trecut toate bunurile , pe alta societate infiintata , mai are inca 5 societati persoana(escrocherie curata posibila numai la noi banuiesc)si va declara firma X in insolventa =faliment.Mai exista vreo posibilitate pentru firmele ce au de recuperat bani de la aceasta firma X ???Mentionez ca societatea mea a platit la zi tva catre stat si toate impozitele.E o situatie foarte foarte grea.:(Ce sfat imi puteti da.Am intrat pe net si am dat de acest forum.Va multumesc anticipat ptr posibile raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 18:18, 26 Ianuarie 2010
Buna seara.
Depuneti cerere de inscriere in tabelul creditorilor daca se declanseaza procedura de insolventa la soc.la care ati emis dvs.facturile si aveti de incasat acele sume iar comitetul creditorilor prin lichidatorul judiciar sa ceara atragerea raspunderea administratorului societatii.art.138 din Leg.85.De la Reg.Com.de unde isi are sediul social soc.debitoare ,in urma unei cereri lua-ti un certificat constatator unde ar trebui sa fie administrator la celelalte soc.la care faceti referire.
Succes !
Cu respect,Alexa...
Acum din cate am inteles deja aproape sia trecut toate bunurile , pe alta societate infiintata , mai are inca 5 societati persoana(escrocherie curata posibila numai la noi banuiesc)si va declara firma X in insolventa =faliment

Puteti sa declansati dvs procedura de insolventa daca creanta dvs este mai mare de 30000 lei si sa numiti un lichidator !!
Cu cat mai repede cu atat mai bine !
Buna ziua.
Aveti si o alta alternativa care este mult mai rapida si ar avantaja o executare silita pe bunurile din patrimoniul soc.debitoare .
Depuneti la instanta cerere pe Leg.118/2008 (pentru aprobarea Oug .nr.119/2007) deoarece in mesajul dvs.specificati ca aveti contract comercial cu societatea respectiva ,aceasta nu implica procedura concilierii directe prevazuta de art.720.1 c.pr.civ.si daca actele dovedesc indubitabil ca aveti de incasat de la debitor suma respectiva in maxim 3 termene puteti sa il executati silit (puteti apela si la ordonanta presedintiala pentru a stopa instrainarea bunurilor din patrimoniu soc.respective ).
Un jurist v-ar fi de mare ajutor pentru a studia macar actele pe care le-ati intocmit intre soc.dvs .si soc.debitoare,dar asta cat mai repede deoarece a intrat in vigoare leg.nr.381/2009.
Succes.
Cu respect,Alexa...
Ultima modificare: Marți, 26 Ianuarie 2010
ALEXANDRA TAN , Consilier juridic
pentru alexandra 200
Eu recunosc ca solutia propusa de dvs ( OUG 119/2007)este mai rapida , dar va intreb si eu ce sa mai execute de la debitor daca esa 200 spune clar
Acum din cate am inteles deja aproape sia trecut toate bunurile , pe alta societate infiintata , mai are inca 5 societati persoana

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insolventa urmare a neplatii drepturilor salariale restante Ardox Ardox Desi sunt in posesia unei hotarari judecatoresti definitive si executorii de drept (dupa judecarea fondului) privind drepturi salariale restante, fostul ... (vezi toată discuția)
Impotriva carei societati pot cere deschiderea procedurii de insolventa? glo glo am o problema societatea comerciala X emite un ordin de plata societatii comerciale Y. societatea comerciala Y emite acest ordin de plata si il gireaza ... (vezi toată discuția)
Administrator decedat cristaioan cristaioan Societatea la care sunt actionar are de incasat o creanta de peste 200000Ron de la alta societatea la care administratorul a murit (administratorul detinea si ... (vezi toată discuția)