avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 884 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Insolventa urmare a neplatii drepturilor salariale ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Insolventa urmare a neplatii drepturilor salariale restante

Desi sunt in posesia unei hotarari judecatoresti definitive si executorii de drept (dupa judecarea fondului) privind drepturi salariale restante, fostul angajator refuza in continuare plata sumelor dispuse de instanta. In aceasta situatie doresc sa cer deschiderea procedurii de insolventa a societatii, si am cateva intrebari punctuale:
1. Creanta in urma judecarii fondului (tinand cont de prevederile legislatiei speciale de drept al muncii) este considerata certa (hotarare definitiva si executorie cu recurs), sau devine certa numai dupa recurs (hotarare definitiva, executorie si irevocabila)?
2. Cautiunea de 10% se aplica si in cazul creantelor provenite din drepturi salariale restante? Daca da, exista modalitati de a o ocoli?
Cel mai recent răspuns: ContSters102066 , utilizator 10:19, 2 Mai 2010
Buna dimineata.
Pentru creantele salariale,nu e nevoie decat de act de dovada-state de plata, sau hotarare irevocabila,pentru cele 6 salarii restante neplatite de catre angajator-in 30 de zile de la obligatia platii, pentru a va inscrie la masa credala .
Buna ziua.
Parerea mea este ca ar fi bine sa apelati la un executor judecatoresc care stie exact cum sa va recupereze suma de bani datorati de soc.unde ati lucrat.Numai el poate bloca conturile soc. respective si se poate indestula din ele cu suma datorata ca si executarea altor bunuri ale soc.respective pana la concurenta sumei datorate .Aveti deja o hatarare definitiva si executorie asa ca este procedura cea mai rapida si simpla de a va recupera drepturile salariale ..
Mai aveti si procedura medierii,apeland la un mediator autorizat care poate chema angajatorul la medierea conflictului ivit si nerezolvat.
Cu respect,Alexa...
Nu este o idee buna sa solicitati insolventa societatii, deoarece daca angajatorul are toate bunurile gajate si ipotecate nu ve-ti incasa nimic.
Apoi dureaza prea mult in cazul in care ati avea ceva de incasat, nu stiti cati alti creditori vor mai fi, care pot sa faca recurs si care vor prelungi la nesfarsit procedura.
Asa cum a spus si @alexandra200.. mergeti la un executor judecatoresc, achitati un avans (pe care-l recuperarti) e mai sigura si mai rapida aceasta cale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce pot face fostii angajati ai unei firme intrate in insolventa daca mai au salarii de recuperat ? Silviaf Silviaf Buna ziua, Am si eu nevoie de ajutorul dvs. Suntem mai multi fosti angajati ai unei companii care a am demisionat inainte de a intra firma in insolventa(in ... (vezi toată discuția)
Recuperare garantie si salariu restant - societate in insolventa maria-manuela maria-manuela Am lucrat timp de 4 ani si jumatate la o firma, pe post de reprezentant comercial. In 2012,cu o saptamana inainte de a fi declarata insolventa ni s-a cerut sa ... (vezi toată discuția)
Salarii restante rumpel cris rumpel cris Buna ziua. Va aduc la cunostinta urmatorele: -sunt angajata din 1978 si am 56 de ani; -societatea la care sunt angajata, de 37 de ani, este in ... (vezi toată discuția)