avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 984 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... eliberare concedii medicale
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

eliberare concedii medicale

Buna ziua,
As dori sa ma ajutati in urmatoarea speta:
Un salariat are 90 de zile de concediu medical pe coduri 01 si 06.
In luna februarie, i se elibereaza un alte certificat medical pe cod 13- boala cardiovasculara.
In luna martie i se elibereaza certificat medical pe cod 01.
Intrebarea mea este daca cu acest cerificat medical din martie, pe cod 01, sa se prezinte la medicul expert, avand in vedere ca are peste 90 de zile calendaristice de concediu medical? Adica, daca are deja peste 90 de zile de boala trebuie sa se prezinte la medicul expert, chiar daca codul de diagnostic este, probabil pentru boala cardio?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 15:34, 17 Martie 2017
La plata certificatului cod 01 pe luna martie, verificati nr.de zile CM pe ultimele 12 luni fara perioada de cod 13 din luna februarie si vedeti daca e mai mare de 90 de zile calendaristice.


Normele de aplicare a OUG nr.158/2005:

ART. 65
(1) Durata concediilor pentru tuberculoză, neoplazii, SIDA, boli cardiovasculare, a concediilor pentru sarcină şi lăuzie, îngrijirea copilului bolnav, pentru reducerea timpului de muncă şi pentru carantină, precum şi pentru risc maternal nu diminuează numărul zilelor de concediu medical acordate unui asigurat pentru celelalte afecţiuni.
(2) Pentru concediile medicale prevăzute la alin. (1), plătitorii de indemnizaţii au obligaţia să elibereze adeverinţe din care să rezulte numărul de zile de concediu medical aferent fiecărei afecţiuni în parte.
Ultima modificare: Vineri, 17 Martie 2017
ana-cer, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu cod indemnizatie 14 Pera2 Pera2 In cursul lunilor martie-aprilie 20013 am beneficiat de 33 zile concediu medical pentru boala obisnuita.Incepand cu 09.12.2013 si pana in prezent (august 2014) ... (vezi toată discuția)
Numar zile concediu medical MOSOR MOSOR Buna ziua. Cum se interpreteaza [b]9o zile maxim pentru fiecare afectiune[/b]? O salariata a avut 90 zile CM (pt.o afectiune). Acum este internata cu alta ... (vezi toată discuția)
Cat concediu poate da medicul de familie? elennna elennna cat concediu poate da medicul de familie intr-o luna? dar intr-un an? (vezi toată discuția)