avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 997 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Adeverinta de venit
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Adeverinta de venit

Buna ziua. Am solicitat in urma cu 8 zile o adeverinta de venit de la angajator. In cate zile trebuie eliberat un astfel de document ? Angajatorul amana eliberarea acestei adeverinte. Cum as putea sa procedez ? Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:54, 17 Martie 2017
La solicitarea scrisă a salariatului sau a unui fost salariat, angajatorii sunt obligaţi să îi elibereze acestuia un extras din registrul privat/public, datat şi certificat pentru conformitate, sau o adeverinţă care să ateste activitatea desfăşurată de acesta, durata activităţii, salariul, vechimea în muncă şi în specialitate, astfel cum rezultă din registrul privat/public şi din dosarul personal/profesional, în termen de cel mult 15 zile de la data solicitării.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eliberari adeverinte de catre un fost angajator Mari1974 Mari1974 Buna ziua, In cate zile trebuie eliberate adeverintele de catre un fost angajator , in cazul meu din sistemul de invatamant, de la data solicitarii ( ... (vezi toată discuția)
Demisie Bunea Ancuta Bunea Ancuta Buna ziua, Am inmanat demisia sefului , dar in contract e specificat 20 zile lucratoare.Ma poate astepta cealalta firma doua saptamani. Ce as putea ... (vezi toată discuția)
Munca și salarizare Enachee Enachee Bună ziua! As vrea sa știu dacă angajatorul este obligat sa-mi dea documente care atesta salariul brut lunar din ultimi 28 de ani de pe ştatul de plata ... (vezi toată discuția)