avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 997 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie

Buna ziua,

Am inmanat demisia sefului , dar in contract e specificat 20 zile lucratoare.Ma poate astepta cealalta firma doua saptamani.
Ce as putea face?
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Bunea Ancuta , utilizator 11:47, 29 Mai 2017
Sunt mai multe posibilitati :
- fie actualul angajator renunta la termenul de preaviz , total sau partial

- fie noul angajator va aproba in CFP pana cand va expira preavizul la vechiul angajator

- fie lipsiti nemotivat la actualul angajator si incepeti munca la noul.
Si daca lipsesc nemotivat ce sanctiuni atrag asipra mea?
Actele de care o sa am nevoie la noul loc de munca o sa le primesc?
Multumesc mult
Daca veti lipsi nemotivat sunt doua psoibilittai :
- fie vi se va desface disciplinar c.i.m. pentru absente nemotivate

- fie c.i.m. va inceta prin demisie, fara a se decide si cercetarea disciplinara a dvs.

HG 500/2011
art.8
....
(4^2) La solicitarea scrisă a salariatului sau a unui fost salariat, angajatorii sunt obligaţi să îi elibereze acestuia un extras din registrul privat/public, datat şi certificat pentru conformitate, sau o adeverinţă care să ateste activitatea desfăşurată de acesta, durata activităţii, salariul, vechimea în muncă şi în specialitate, astfel cum rezultă din registrul privat/public şi din dosarul personal/profesional, în termen de cel mult 15 zile de la data solicitării.
......

Prin urmare, angajatorii sunt obligati la solicitarea scrisa a salariatilor /fostilor salariati sa elibereze, indiferent de motivul incetraii c.i.m., un extras din registrul privat/public, datat şi certificat pentru conformitate, sau o adeverinţă care să ateste activitatea desfăşurată de acesta, durata activităţii, salariul, vechimea în muncă şi în specialitate, astfel cum rezultă din registrul privat/public şi din dosarul personal/profesional, în termen de cel mult 15 zile de la data solicitării.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eliberari adeverinte de catre un fost angajator Mari1974 Mari1974 Buna ziua, In cate zile trebuie eliberate adeverintele de catre un fost angajator , in cazul meu din sistemul de invatamant, de la data solicitarii ( ... (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz Mada20192020 Mada20192020 Salut! Daca imi dau demisia fara preaviz,in cate zile este obligat angajatorul sa imi dea demisia de incetare a cim si nota de lichidare...mie imi trebuie in 3 ... (vezi toată discuția)
Demisie avocatnetforumuser avocatnetforumuser Buna ziua, Ma puteti ajuta, va rog, cu o informatie legata de demisia cu acordul partilor, fara preaviz? Mai sunt valabile informatiile de la acest link ... (vezi toată discuția)