Buna ziua , ajungand la majorat iar parintii mei fiind divortati tatal meu a trebuit sa imi plateasca pensia alimentara , iar eu fiindca imi continui studiile l-am dat in judecata pentru a imi putea plati pensia in continuare, s-a stabilit si primul termen , hotararea a fost executorie de drept insa tot am asteptat cele 30 de zile pentru a face apel, el nu a facut apel iar hotararea s-a definitivat iar de la locul de munca de la el mi s-a zis ca nu pot trimite eu hotararea ca nu se in considerare , sa apelez fie la executor fie sa fac o cerere catre judecatorie ca sa trimita dar la judecatorie mi s-a dat de inteles ca degeaba as face ca nu se ia in considerare iar la un executor nu pot apela fiindca nu imi permit. Ce as putea sa fac?
Intai aveti bunavointa sa legalizati hotararea, apoi sa mergeti sa vedeti cat trebuie sa avansati. Apoi va mai ganditi daca va permiteti sau nu. Cheltuiala se recupereaza oricum de la debitor.
Vorbiti si cu tatal, lamuriti-l ca nu are sens sa plateasca in plus si cheltuieli de executare sau sa mearga sa dea cu subsemnatul pe la politi.
Daca nu intelege si nici nu aveti bani de avansat catre executor, luati in calcul si plangerea penala dupa 3 luni de neplata de cand a devenit hot definitiva.