avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Angajat - plata paguba societate
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Angajat - plata paguba societate

S-a facut o nota de constatare pt paguba produsa de angajatul x in valoare de 90 lei. Angajatul recunoaste greseala si accepta s-o achite in 2 zile integral (din bun simt si corectitudine). Ce document ii emite firma ca dovada a platii? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 21:38, 18 Martie 2017
O chitanta sau dispozitie de incasare .
Din cate am citit in lege, chitanta se ofera cand are legatura cu activitatea firmei (vanzare produse) + ca se acorda doar persoanelor juridice, iar bonul fiscal - persoanelor fizice. Daca societatea a emis factura pt client si expediat prin curier produsele personalizate. Clientul refuza primirea - vina fiind a angajatului. Se emite nota de constatare paguba, se accepta plata pagubei de angajat, iar intrarea in firma se face cred ca mai degraba prin dispozitie de incasare si se mentioneaza ca justificare nr notei de constatare. Iar factura catre client este anulata. Desi iesirea de produse din firma a fost reala, firma nu mai poate refolosi acele produse fiind personalizate si se caseaza - fiind paguba-pierdere. Asadar, dispozitia de incasare este recomandata mai degraba in aceasta situatie? Sau este nevoie sa se emita o noua factura cu produsele respective pe numele angajatului si sa-i dam bon fiscal aferent acelor produse iesite din firma?
Ambele variante sus mentionate sus corecte ... dvs decideti ce document veti emite.
Chitanta se elibereaza la orice incasare de numerar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bonul fiscal obligatoriu daca tai chitanta si factura? ANCA_M ANCA_M LUCREZ IN DOMENIUL TRANSPORTURILOR SISTEM RENT A CAR . PENTRU SUMELE INCASATE DE LA CLIENTI SE TAIE CHITANTA SI FACTURA PE BAZA UNUI CONTRACT INTRE FIRMA SI ... (vezi toată discuția)
Greseala mare: chitante catre persoane fizice - cum pot repara situatia hordymulberry hordymulberry Buna ziua. Am cam incurcat borcanele. Am trimis prin curier catre 5 persoane fizice distincte pe langa factura si chitanta. In paralel trimisesem si la ... (vezi toată discuția)
Factura si chitanta persoana fizica previas previas O persoana juridica poate emite factura si chitanta catre o persoana fizica?Mentionez ca societatea efectueaza prestari servicii (lucrari constructii) pe baza ... (vezi toată discuția)