avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Ce risti daca circuli cu masina o neadaptata ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Ce risti daca circuli cu masina o neadaptata handicapului?

Ce risti daca circuli cu o masina neadaptata handicapului?
Ultima modificare: Vineri, 17 Martie 2017
dan330, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 23:44, 18 Martie 2017
Depinde cine utilizeaza vehiculul,pentru ca persoana cu dizabilitati-daca afectiunea este locomotorie,nu ar putea sa conduca vehiculul fara adaptare tehnica
Sunt diferite categorii de persoane detinatoare de certificat de incadrare in grad de handicap,
care nu necesita adaptare tehnica la vehicul
Revin cu date mai complete asupra problemei. Sunt o persoana cu handicap locomotor grad I. Detin autoturism si permis de conducere de 22 de ani fara mentiunea trecuta pe permis ca ar trebui sa adaptez masina comform handicapului. Acum la preschimbarea permisului si la efectuarea fisei auto(control medical), am constatat ca medicul imi parafa fisa cu mentiunea sa adaptez autoturismului pe cele trei pedale - acceleratie, frana si ambraj. Mai mentionez ca am facut si 7 ani de taximetrie fara incidente sau evenimente... se deduce clar ca nu as fi nevoit sa adaptez autoturismului pe toate cele 3 pedalele ale autovehicolului chiar rugandu-l pe medic sa imi acorde viza medicala cu adaptare daca altfel nu se poate pe o pedala minim dar din nefericire pentru mine cand am ajun sa iau fisa medicala am constatat contrarilu imi avizase fisa medicala cu adaptare pe cele trei pedale... I-am explicat ca eu nu o sa le folosesc si il rugasem sa imi dea pe o pedala dar degaba, vobe nervi in vant..... De aici si intrebarea mea de mai sus - Ce risti daca voi circula cu o masina neadaptata comform specificatiei de pe noul permis? Sau ce soluti as mai avea in a obtine fisa medicala fara mentiuni de adaptare a autovehicolului sau daca nu se poate fara adaptarea autovehicoluli conform legislatiei macar medicul sa im acorde viza medicala cu adaptarea autovehicoluli pe o singura pedala(ambreaj) nu toate 3 pedale cum imi dadu acum la viza medicala
!!! Multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Martie 2017
dan330, utilizator
Dispozitia in vigoare prevede ca inmatricularea vehiculelor de catre persoane detinatoare de certificat de incadrare in grad de handicap,se poate realiza numai dupa instalare adaptare tehnica
Adaptarea tehnica cu comenzi manuale prevede adaptarea si manevrarea acceleratiei si a franei sistem traditional pe comanda manuala unica

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autoturism cu modificari de tip hicomat si unul cu cutie automata Bucsa Cornel Bucsa Cornel De ce nu se poate aplica reducerea de impozit pe autoturism cu cutie automata,care e folosit de o persoana cu handicap la piciorul sting.Se impune reducerea ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare masina grad handicap 1 bogdan666 bogdan666 Salut, Vreau sa inscriu o masina adusa din Anglia am o ruda care are gradul 1 de handicap locomotor insa nu poseda permis de conducere, as vrea sa inscriu ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare auto persoana cu handicap ralucaluca ralucaluca intrebarea mea este cum as putea inmatricula masina in romania, avand in vedere ca fiul meu minar are handicap grav. daca ar putea cineva sa ma sfatuiasca in ... (vezi toată discuția)