avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... prima de instalare
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

prima de instalare

Eu si sotul am lucrat cu contracte legale de munca in Italia timp de 9 ani.Din octombrie 20016 ne-am intors in Romania cu intentia de a ramane definitiv acasa.Amandoi ne-am incadrat pentru a beneficia de ajutorul de somaj acordat de statul Italian.Ajutor pe care inca il primim lunar.
In Romania nu suntem inca inscrisi pe listele cu someri.
Sotul a dat concurs pentru un loc de munca la o firma in Craiova, orasul nostru de domicilui, si urmeaza sa fie angajat.
Intrebarea mea este:
Sotul meu ar avea dreptul la cei 12500 ron acordati de stat ca prima de instalare?
Am citit ca acea lege intrata in vigoare in decembrie 2016, vizeaza persoanele care se deplaseaza la mai mult de 50 km de domocilui pentru un lic de munca, dar si persoanele din diaspora.
Va Multumim!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:59, 18 Martie 2017
Intrebati cel mai bine la AJOFM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prima de instalare Alex.ba Alex.ba Buna ziua. Va rog sa ma lamuriti cu o problema, daca puteti. Sunt incadrat la somaj si figurez cu suma de 500 de lei venit pe fiecare luna. Aceasta suma este ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie chirie MariusEnache22 MariusEnache22 Buna seara, As dori sa stiu daca eu ca si curent angajat pot beneficia de aceasta indemnizatie in conditiile in care lucrez la aceasta firma de 1 an si 2 ... (vezi toată discuția)