avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 649 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie chirie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie chirie

Buna seara,

As dori sa stiu daca eu ca si curent angajat pot beneficia de aceasta indemnizatie in conditiile in care lucrez la aceasta firma de 1 an si 2 luni.Celelalte conditii sunt indeplinite(grila salariala, distanta etc.).
Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:43, 27 Ianuarie 2017
Vorbiti despre compensarea chiriei ? Lucrati in MAI sau in MApN?
Nu...lucrez la o firma in automotive din Prahova, dar resedinta este in OLT .In momentul de fata imi platesc singur chiria/utilitatile si ma intrebam daca pot beneficia de aceasta indemnizatie ( legea nr. 76/2002 actualizata 2016 ).
Nu aveti cum sa beneficiati de prima de încadrare sau de prima de instalare, intrucat acestea se acorda persoanelor inregistrate ca şomeri la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă care se încadrează în muncă.

Altfel spus, daca erati somer la data intrarii in vigoare a modificarilor aduse Legii 76/2002, si v-ati incadrat la o distanţă mai mare de 50 km faţă de localitatea în care aveti domiciliul sau reşedinţa atunci ati fi beneficiat de prima de instalare.
Credeam ca indemnizatia de chirie se ofera separat de celelalte beneficii. Multumesc !
Puneti o intrebare si la AJOFM/ANOFM si vedeti ce raspuns primiti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rog lamuriri referitoare la ordonanta de urg. nr 60/2016 RuxandraSidoric RuxandraSidoric Buna ziua, Am nelamuriri in legatura cu Ordonanţa de urgenţă nr. 60/2016 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 76/2002 privind sistemul ... (vezi toată discuția)
Prima de instalare un idiot un idiot Conform discuțiilor dumneavoastră trag concluzia că de acest drept beneficiază doar cei ce sunt deja în șomaj. Dacă fac naveta de peste 8 ani de zile, ... (vezi toată discuția)
Detalii referitoare la prima de instalare George 0316 George 0316 Daca am domiciliul stabil in Tulcea , 21 de ani , studii nefinalizate , si nu am beneficiat de somaj (nu am fost inscris la Fortele de Munca niciodata) , pot ... (vezi toată discuția)