avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Prima de instalare
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Prima de instalare

Conform discuțiilor dumneavoastră trag concluzia că de acest drept beneficiază doar cei ce sunt deja în șomaj. Dacă fac naveta de peste 8 ani de zile, în medie de 50 km de la locul de domiciliu, nu pot beneficia de acest drept? Trebuie să fiu mai întâi șomer ca să pot beneficia de unele avantaje de la stat pentru a putea lucra fără intrerupere?
Cel mai recent răspuns: un idiot , utilizator 20:30, 27 Februarie 2017
Acest lucru este mentionat in textul de lege, insa pentru un raspuns concludent adresati-va AJOFM-ului su ANOFM-ului.

Legea 76/2002
art.75
(1) Persoanele înregistrate ca şomeri la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă
care se încadrează în muncă, potrivit legii, într-o altă localitate situată la o distanţă mai mare de 50 km faţă de localitatea în care îşi au domiciliul sau reşedinţa şi, ca urmare a acestui fapt, îşi schimbă domiciliul ori îşi stabilesc reşedinţa în localitatea respectivă sau în localităţile învecinate acesteia pot beneficia de o primă de instalare, neimpozabilă, destinată stimulării încadrării în muncă, asigurării cheltuielilor pentru locuire în noul domiciliu sau noua reşedinţă, şi/sau pentru reîntregirea familiei, după caz.
.....
Mulțumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare la peste 50 km. filipdorin filipdorin Am 46 de ani ,nu lucrez nicaieri dar nici nu primesc ajutor de somaj,deci nu sunt inregistrat ca somer.Pot beneficia de prima de instalare oferita de guvern ... (vezi toată discuția)
Prima instalare Pantelimon Carmen Pantelimon Carmen Schimb locul de munca,dar nu și domiciliul!Probabil o sa fac naveta sau,O sa locuiesc periodic in orasul unde am noul job.Pot beneficia de un ajutor de la ... (vezi toată discuția)
Prima de instalare. Adi Mav Adi Mav Pot sa obtin prima de instalare daca nu am fost înscris la agenția de șomaj înainte de a ma angaja ?? (vezi toată discuția)