avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... O organizaţie neguvernamentală, autonomă, ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

O organizaţie neguvernamentală, autonomă, nonprofit, de utilitate publică, este scutita de impozite si taxe locale??

O organizaţie neguvernamentală, autonomă, nonprofit, de utilitate publică, cu personalitate juridică, ce reprezintă, sprijină şi apără interesele generale ale comunităţii de afaceri, urmărind promovarea şi dezvoltarea industriei, comerţului, serviciilor şi agriculturii, în concordanţă cu cerinţele economiei de piaţă, fiind organizată și funcționând în temeiul Legii nr. 335/2007, este institutie publica scutita de impozite si taxe locale( imp.cladiri, teren, mijloace de transport, taxa afisaj), conform noului Cod fiscal, sau nu?

Alte discuții în legătură

E vreo diferenta intre o asociatie non-profit si un ong??? adria_bd adria_bd as dori o lamurire... eu credeam ca prin denumirea de ONG (organizatie neguvernamentala) ne referim la orice asociatie sau fundatie. mai nou, mi s-a spus ... (vezi toată discuția)
Ce forma legala poate lua o comunitate de membri asociati in baza unei taxe de inscriere anuale? Laurentiu_Andronic Laurentiu_Andronic Daca doresc sa infiintez o comunitate de membri (asociati) cu aceeasi orientare profesionala, si care si-au capatat statutul de membri in baza unei taxe anuale ... (vezi toată discuția)
Imi mentin drepturile castigate daca schimb denumirea? 2007makk 2007makk daca schimb denumirea...adaug ...din romania...si o schimb din ong in asociatie...mai beneficiez de statutul ...de interes national? (vezi toată discuția)