avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

Buna ziua. As dori să stiu dacă am custodia exclusivă a copilului pot părăsi România fără procură?
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 11:18, 18 Martie 2017
Da. Trebuie să prezentați la ieșirea din țară hotărârea judecătorească legalizată.
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Martie 2017
Adrian ALBU, Avocat
Nu, nu aveti nevoie de declaratia de acord a tatalui minorului daca prin hotarare definitiva instanta a dispus ca autoritatea parinteasca sa fie exercitata numai de catre dvs.
Mai ramane problema relatiilor personale cu minorul daca prin hotarare aveti si un program de vizita stabilit.

Art. 30. - legea 248/2005 mod. si compl.prin legea 169/2016
(1) Organele poliției de frontieră permit ieșirea din țară a cetățenilor români minori numai dacă sunt însoțiți de o persoană fizică majoră, în următoarele cazuri:
.................................................
c) minorului care este titular al unui document de călătorie individual ori, după caz, al unei cărți de identitate/cărți electronice de identitate și care călătorește în străinătate împreună cu unul dintre părinți i se permite ieșirea în aceleași condiții și împreună cu acesta, fără a mai fi necesară declarația celuilalt părinte, numai dacă părintele însoțitor face dovada faptului că i-a fost încredințat prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă și irevocabilă sau că exercită singur autoritatea părintească în temeiul unei hotărâri judecătorești rămase definitivă și irevocabilă ori în temeiul unei hotărâri judecătorești rămase definitivă pentru procesele începute cu data de 15 februarie 2013;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate iesi un minor in strainatate fara acordul unui parinte? florinjalaboi florinjalaboi Sunt divortat din 2011 si fiica mi-a fost incredintata pentru crestere si educare,fosta sotie nu are niciun drept trecut in hotararea judecatoreasca,numai ... (vezi toată discuția)
Calatorie minor cu domiciliul în străinătate komocz ferenc komocz ferenc Buna seara.Suntem o familie stabilita in Italia de 18 ani.Avem doua fete:una de 26 de ani iar cealalta de 17 ani.Amandoua au pasapoarte cu domiciliul in ... (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca incredintare minor gulia gulia buna ziua!am si eu o intrebare:Cum pot intra in posesia unei hotarari judecatoresti in care sa imi fie incredintat copilul avand in vedere ca,copilul meu este ... (vezi toată discuția)