avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1093 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Restituire garantie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Restituire garantie

Buna ziua,

Va rog sa imi spuneti care este perioada maxima de restituire a garantiei in bani de catre angajator.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:51, 18 Martie 2017
Legea nr.22/1969
art.16
Garantia în numerar şi dobinda aferenta pot fi ridicate de către gestionarul titular al carnetului de consemnare la încetarea contractului sau de muncă sau la trecerea intr-o functie pentru care nu se cere garantie, în situaţia în care nu a cauzat o paguba sau cînd paguba a fost acoperita în intregime. Agentul economic, autoritatea sau institutia publică sînt obligate, în aceste cazuri, sa elibereze gestionarului, în termen de cel mult 10 zile, carnetul de consemnare împreună cu o comunicare către Casa de Economii şi Consemnatiuni în care să se arate ca titularul are dreptul sa ridice garantia.
......

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Garantie gestionar bună ziua, am o întrebare, legata de restituirea garanției ... Ccc098 Ccc098 Bună ziua, Am o întrebare, legata de restituirea garanției de gestionar. Mi-am încheiat contractul de munca acum cateva zile. În cât timp trebuie ... (vezi toată discuția)
Restituire garantie gestiune euangajat euangajat Mi-am dat demisia de la o firma la care am avut calitatea de gestionar, in fiecare luna mi s-a oprit din salariu o suma care a fost depusa intr-un cont ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, cum se procedeaza in cazul in care angajatorul nu ... Ioanamia Ioanamia Buna ziua, Cum se procedeaza in cazul in care angajatorul nu ii da posibilitatea angajatului la participarea inventarului in timpul preavizului. Si il obliga ... (vezi toată discuția)