avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua, Cum se procedeaza in cazul in care ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua, Cum se procedeaza in cazul in care angajatorul nu ...

Buna ziua,
Cum se procedeaza in cazul in care angajatorul nu ii da posibilitatea angajatului la participarea inventarului in timpul preavizului. Si il obliga sa semneze un proces verbal de predare-primire a gestiunii. Mentionez faptul ca mi s-a reținut un procentaj din salar in fiecare luna acesta nefiind depus într-un cont bancar cum era specificat la începutul colaborării.
Sunt obligata sa semnez acest act de predare-primire?
Mulțumesc anticipat!
Ultima modificare: Joi, 19 Septembrie 2024
Ioanamia, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:48, 20 Septembrie 2024
Gestionarul, în cazul în care este împiedicat să efectueze personal predarea, poate desemna o persoană care consimte sa-l reprezinte la aceasta operaţie.

Nu puteti fi obligat sa semnati acel PV , daca nu ati fost prezent la inventariere.

1. Legea nr.22/1969
art. 16
Garantia în numerar și dobinda aferenta pot fi ridicate de către gestionarul titular al carnetului de consemnare la încetarea contractului sau de muncă sau la trecerea intr-o functie pentru care nu se cere garantie, în situația în care nu a cauzat o paguba sau cînd paguba a fost acoperita în intregime. Agentul economic, autoritatea sau institutia publică sînt obligate, în aceste cazuri, sa elibereze gestionarului, în termen de cel mult 10 zile, carnetul de consemnare împreună cu o comunicare către Casa de Economii și Consemnatiuni în care să se arate ca titularul are dreptul sa ridice garantia.
.....

2. Astfel, garanţia reţinută poate fi ridicată la încetarea contractului de muncă, în situaţia în care nu a cauzat o pagubă, obligaţia restituirii revenind angajatorului.

3. Aveti dreptul de a actiona in instanta refuzul angajatorului de a va restitui garantia materiala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bani tinuti ca si garantie intr-un depozit horiacluj horiacluj Buna seara, Pana in data de 30 aprilie am lucrat intr-un depozit de materiale inox. Apoi mi am dat demisia. Timp de 2 ani cat am lucrat, mi s au retinut din ... (vezi toată discuția)
Garantia de gestiune Adekkina Adekkina Buna seara, Va rog sa imi spuneti,daca angajata fiind,pot solicita angajatorului restituirea partiala a garantiei de gestiune acumulate,dat fiind ca nu am ... (vezi toată discuția)
Restituire garantie gestiune euangajat euangajat Mi-am dat demisia de la o firma la care am avut calitatea de gestionar, in fiecare luna mi s-a oprit din salariu o suma care a fost depusa intr-un cont ... (vezi toată discuția)