Ubi explorari vera non possunt ,false augentur.(Cand adevarul nu poate fi cercetat , sporeste neadevarul ) - Curtius
Temporis filia veritas .( Adevarul este fiul timpului .)-Gellius
No hay cosa que requiera mas tiento que la verdad.(Nimic nu cere mai multa prudenta decat adevarul .)- Gracian
Ergmasin en megalois pasin hadein chalepon.( In infaptuirile mari e greu sa fii pe placul tuturor) -Solon
Ma grdhah kasya svid dhanam ( Sa nu ravnesti averea nimanui )- Ica-Upanisad
Nothing kindles the fire of love like a sprinkling of the anxieties of jealousy. ( Nimic nu aprinde focul iubirii la fel ca stropirea cu nelinistea geloziei .) -Bulwer
Wo der Anteil sich verliert , verliert sich auch das Gedachtnis.(Unde se pierde interesul , se pierde si memoria .)- Ghoethe
Indiferent ce faci în viaţă, va fi nesemnificativ. Dar e foarte important să o faci. – Mahatma Gandhi
Dimensiunea succesului tău este măsurata de puterea dorinței tale, de mărimea visului tău și de cum gestionezi dezamăgirile pe drumul către succes. – Robert Kiyosaki
Dacă poți să-ți începi ziua fără o ceașcă de cafea, să te bucuri de viață și să nu iei în seamă durerile sau oboseala, să te abții de la văicăreli și să nu-i obosești pe cei din jur cu problemele tale, să mănânci în fiecare zi aceeași mâncare și să fii recunoscător pentru asta, să-l înțelegi pe omul drag, chiar și atunci când el n-are timp pentru tine, să nu iei în seamă învinuirile omului iubit,atunci când lucrurile nu merg chiar cum ai fi vrut tu, să-ți păstrezi calmul, atunci când ești criticat, să te porți la fel cu un prieten bogat ca și cu unul sărac, să te descurci fără minciună sau înșelătorie, să-ți controlezi stresul fără doctorii, să te relaxezi fără băutură, să adormi fără tablete, să spui sincer că nu ai idei preconcepute față de culoarea pielii cuiva, convingerile lui religioase, orientarea lui sexuală sau politică, asta înseamnă că ai atins nivelul de dezvoltare al câinelui tău.
Cea mai mare glorie nu o dobândeşti atunci când nu eşti doborât niciodată, ci atunci când te ridici după ce ai căzut. – Confucius
Sunt doar două feluri de oameni pe lume: cei care încearcă să-şi umple goliciunea interioară şi acele persoane foarte rare şi deosebite care încearcă să-şi vadă această goliciune. – Osho
Lucrul cel mai important este să nu încetezi să pui întrebări. Curiozitatea are propria rațiune de a exista. – Albert Einstein
Mai bine o dragoste pierdută, decât una neavută. – Mircea Eliade
Singurii oameni care percep întregul tablou sunt cei care ies afară din cadru. – Salman Rushdie
Sunt succese care te înjosesc și înfrângeri care te înalță. – Nicolae Iorga
Cugetari haioase ale unor oameni celebri – unele chiar cu bulina rozalie
Bigamia înseamnă să ai o nevastă în plus. Monogamia e acelaşi lucru. (Oscar Wilde)
Vedeţi, problema e că Dumnezeu i-a dat bărbatului un creier şi un penis, dar nu i-a dat suficient sânge pentru a le folosi pe amândouă deodată. (Robin Williams)
Clinton a minţit. Un bărbat poate uită unde parchează sau chiar unde locuieşte, dar nu uită niciodată o partidă de sex, indiferent cât de nereuşită a fost. (Barbara Bush)
Potrivit unor cercetări recente, femeile spun că se simt mai comfortabil dacă se dezbracă în faţa unui bărbat, decât dacă ar face-o în faţa unei femei. Aceasta din cauză că femeile sunt foarte critice, în timp ce bărbaţii sunt doar recunoscători. (Robert De Niro)
Femeile au nevoie de un motiv ca să facă sex. Bărbaţii au nevoie numai de un loc unde s-o facă. (Billy Crystal)
Să faci sex e ca şi cum ai juca bridge. Dacă n-ai un partener bun, ar fi bine să ai o mână bună. (Woody Allen)
Femeile sunt capabile să mimeze orgasmul. Bărbaţii pot mima o întreagă relaţie. (Sharon Stone)
Când am ajuns în America, nu ştiam să vorbesc engleza, dar viaţa mea sexuală era perfectă. Acum engleza mea e perfectă, dar viaţa mea sexuală e groaznică. (Julio Iglesias)
Ultima dată când am fost înăuntrul unei femei a fost când am vizitat Statuia Libertăţii. (Woody Allen)
Sunt un amant atât de bun, pentru că exersez foarte mult singur. (Woody Allen)
Sexul şi golful sunt singurele două lucruri de care te poţi bucura fără să te pricepi la ele. (Kevin Costner)
Bisexualitatea dublează automat şansele de a avea o întâlnire sâmbătă noaptea. (Rodney Dangerfield)
Este mai bine să nu fii fidel, decât să fii fidel fără să ţi-o doreşti. (Brigitte Bardot)
Îl iubesc mai mult pe Mickey Mouse decât pe orice femeie pe care am cunoscut-o. (Walt Disney)
Sexul este unul din cele nouă motive pentru reîncarnare. Celelalte opt n-au importanță. (George Burns)
Sexul la 90 de ani este ca şi când ai juca biliard cu o funie. (George Burns)
Nimeni nu va câştiga războiul sexelor; se fraternizează prea mult cu inamicul. (Henry Kissinger)
Personal, nu ştiu nimic despre sex, deoarece am fost măritată tot timpul. (Zsa Zsa Gabor)
Marea diferenţă dintre sexul plătit şi sexul gratis este că sexul plătit costă mai puţin. (Brendan Francis)
De ce ar trebui să primim sfaturi despre sex de la Papa ? Dacă ştie ceva despre sex, nu ar trebui să ştie ! (George Bernard Shaw)
În America sexul este o obsesie, în alte părţi ale lumii este o realitate. (Marlene Dietrich)
În loc să mă recăsătoresc, mai bine îmi găsesc o femeie care să nu-mi placă şi-i dau pur şi simplu o casă. (Rod Stewart)
Munca de programator este ca şi sexul. O singură greşeală şi trebuie să plăteşti pentru ea tot restul vieţii. (Michael Sinz)
Prietena mea râde întotdeauna în timp ce facem sex, indiferent de ceea ce citeşte. (Steve Jobs).
*Femeile au toate defectele: sînt cheltuitoare, sînt bîrfitoare, sînt superficiale şi mai sînt şi frumoase pe deasupra. (Paul Morand)
*Spun unii că e mai bine să faci dragoste decît război, dar dacă aveţi chef de amîndouă, căsătoriţi-vă ! (Jerry Seinfeld)
*Nu există femei fidele, ci doar femei nesolicitate. (Woody Alen)
*Cînd un băiat vine şi-ţi ia fata la plimbare te simţi ca un om care dă un Stradivarius pe mîna unei gorile. (Jim Bishop)
*Căsătoria este o legătură între o persoană care nu-şi aduce aminte niciodată aniversările şi una care nu le uită niciodată. ( Ogden Nash)
*Când te căsătoreşti ai nevoie de un martor. Ca la orice duel. (Sacha Guitry)
*Când o femeie îţi dăruieşte şi inima, de obicei te obligă să iei şi restul. (John Vanbrugh)
*Soţia mea este nepreţuită, dar pe mine mă costă al naibii de mult. (Sacha Guitry)
*Sunt de acord cu obiceiul care spune că bărbatul trebuie să sărute mâna femeii când o întâlneşte prima dată. De undeva tot trebuie să înceapă. (Sacha Guitry)
*Un bărbat nu este complet, dacă nu e însurat. Abia atunci e terminat. (Robert Frost)
*Dacă te laşi de fumat, de băut şi de femei, nu trăieşti mai mult .... doar ţi se pare că timpul trece prea încet. (Clement Freud)
*Cine ştie să descifreze privirile femeilor, nu mai are nimic de învăţat. (William Shakespeare)
*Bărbatul a fost creat înaintea femeii ca să apuce să spună şi el câteva cuvinte fără să-l întrerupă nimeni. (Jules Renard)
*Când un bărbat îţi fură nevasta, nu există răzbunare mai bună decât să-l laşi să o păstreze. (Sacha Guitry)
*Bărbaţii vor să fie prima dragoste pentru femei, în timp ce femeile vor să fie ultima dragoste pentru bărbaţi. (Oscar Wilde)
*Soţul este ceea ce rămâne dintr-un amant, după ce i se extrag anumiţi nervi. (Helen Rowland)
*Sex-appeal-ul este doar 50 % meritul femeii. Restul este meritul bărbatului care se uită la ea. (Sophia Loren)
*Un spectacol de operă este ca o femeie inteligentă: costă mult, e greu de înţeles şi nu poţi spune nimic rău despre el fără să fii considerat mitocan. (Cleveland Amory)
*Bărbaţii şi femeile sunt de acord într-un singur punct: nici unii nici alţii nu au încredere în femei. (Henri Louis Mencken)
*Poate că gelozia le plictiseşte pe femei, dar lipsa ei le omoară de-a dreptul. (Alfred Capus)
*Bărbaţii care nu au vicii majore au nişte calităţi foarte plictisitoare. (Elizabeth Taylor)
*Un tată e un bancher personal, de care a făcut rost mama cînd era tînără. (Robert Frost)