avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Proces privind grupa a II-a de munca pierdut la CA ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Proces privind grupa a II-a de munca pierdut la CA Bucuresti ! Ce cale de atac extraordinara sa foloesesc ?

Buna seara dragii mei. Am un litigiu privind materia pensii si asigurari sociale ( recunoastere stagiu efectuat in grupa a II-a de munca), am deschis acest thread in speranta ca voi primi o serie de lamuriri de la oameni mai iscusiti decat mine privind procedura cu pensiile.
Asadar, in cadrul instantei de fond ( Tribunalul Bucuresti) am castigat, judecatorii au emis atunci o sentinta prin care mi s-a recunoscut dreptul cerut prin capatul principal de cerere.
Toate bune si frumoase, pana cand Casa de Pensii a Mun.Bucuresti a atacat respectiva sentinta la instanta ierahica superioara si in mod cu totul paradoxal, cei doi judecatori din complet au modificat in totalitate sentinta Trib.Bucuresti, deliberand o decizie definitva prin care actiunea mea a fost respinsa ca fiind neintemeiata.
Cum este posibil asa ceva ? Cum pot da doua instante de top din Romania, hotarari civile care pur si simplu se bat cap in cap ? De ce trebuie eu ca simplu cetatean sa sufar fiindca niste functionarii de la inceputul anilor 90 nu au respectat acel ordin 50, iar atat functia cat si incadrarea in grupa a doua nu a fost trecute in cartea de munca ?
Deci in momentul de fata, actiunea mea a fost respinsa pe motive de fond...ce alternative viabile ar mai exista pentru situatia mea ? Revizuire sau Contestatie in Anulare?
Inteleg din Codul de Procedura Civila ca termenul de exercitare a contestatiei in anulare este de 15 zile dar nu mai tarziu de un an de la data cand hotararea ramane definitiva. Problema pe care am remarcat-o eu rezulta insa din faptul ca nu prea ar exista motive temeinice de a declara contestatie in anulare, din moment ce nu pot demonstra ca s-ar fi comis o eroare materiala.
Deci in esenta, ca sa va fac un scurt rezumat faptic : Eu am lucrat in cadrul unei intreprinderi comuniste timp de 7 ani ca psiholog, am adus ca proba o adeverinta emisa de fostul angajator din care rezulta ca functia mea era incadrata in Grupa a II-a, numai ca instanta ierarhic superioara a considerat ca in aceasta speta au relevanta si dispozitiile Ord.50/1990, in care intr-adevar nu se face referire si la restul de personal auxiliar-administrativ.
In cadrul raspunsului la intampinare (dosar fond), am mai propus ca inscris si un proces verbal emis tot de fostul angajator, in care se insiruiau functiile propuse spre incadrare in grupa a II. Cu toate acesteea, instanta de apel mi-a respins proba, pe motivul ca nu s-ar fi facut inregistrarea trecerii in grupa superioara si pe carnetul de munca (conf.HGR nr.559/1990).
PS: La momentul acesta, sunt perfect constient ca sansele mele de a mi se mai recunoaste vreodata stagiul efectuat in grupa a doua ( pentru care de altfel am platit asigurari sociale) sunt nule, insa doresc sa-mi epuizez toate caile procesuale conferite de lege.
In concluzie, cred ca in situatia celor ca mine, singura cale extraordinara de atac viabila ramane revizuirea Art.509 pct.6 C.proc.civ ! M-ar putea ajuta si pe mine cineva cu o serie de sfaturi juridice, eventual un model/draft din jurisprudenta ca si sursa de inspiratie pentru litigiul meu? Va implor !
Cu stima, sper ca interventia mea sa vina si in ajutorul altor cetateni care au litigii similare privind recunoasterea stagilor efectuate in grupe superioare de munca.
Cum ramane oare cu Principiul Contributivitatii ? Sa inteleg ca pentru distinsii judecatori de la Curtea de Apel Bucuresti, nu are nici o relevanta ca unui individ i s-au oprit obligatii de asiguare pentru grupa a II-a si cand vine vorba sa se bucure de dreptul sau, nu se alege cu cu nimic ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Martie 2017
MacarieIvan, utilizator
Cel mai recent răspuns: MacarieIvan , utilizator 21:05, 18 Martie 2017
--- double post ---
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Martie 2017
MacarieIvan, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recalculare pesie cristi14 cristi14 Am fost pensionat la data de 23.11.1989 prin Decizia nr. 89882/23.11.1989, fara sa mi se ia in calcul faptul ca, in perioada cuprinsa intre 18.03.1969 – ... (vezi toată discuția)
Grupa de munca nevalorificata la pensie danares1 danares1 O persoana a primit decizia de pensionare limita de varsta dar in calcul nu au fost inclusi si anii lucrati in grupa a - 2- a total 14 ani si 1 luna ani ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, va rog sa imi spuneti care ar fi urmatorii pasi, in ... Rraa Rraa Buna ziua, Va rog sa imi spuneti care ar fi urmatorii pasi, in cazul meu. Am un proces pe litigii de munca cu un fost angajator, pentru contestatie decizie ... (vezi toată discuția)