avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1029 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de intretinere sau mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de intretinere sau mostenire

Suntem doi frati.Mama a decedat,tata traieste si locuieste impreuna cu fratele meu.Eu sunt casatorita am un copil,si locuiesc la alta adresa.Dar eu ma ocup de tata in ceea ce priveste mancarea,cumparaturile,curatenie,facturi,medicamente.Tata este proprietar pe avere care se compune din doua corpuri de casa ,curte si gradina.Acum 3 ani a avut loc un incendiu in care o casa s-a distrus.Fratele meu desi locuieste acolo nu a facut nimic ca sa o repare.Nici macar la camera in care locuieste el nu a facut reparatii.As vrea ca la casa care a luat foc sa fac eu reparatiile(poate sa ma si mut acolo) dar sotul meu zice ca el nu face nimic daca nu este trecut si el ca proprietar.Mentionez ca sotul cu fratele meu nu vorbesc de foarte multi ani.Nu stiu ce modalitate sa gasescca sa trec pe mine si pe sotul meu.Tata este de acord cu ce hotarasc eu.Am fost sfatuita sa fac contract de intretinere pe numele meu si al sotului pentru toata averea si sa mentionez ca fratele meu are dreptul sa locuiasca acolo.Sau cu testament pe toata averea sau numai pe casa respectiva.As vrea ca dupa moartea tatalui meu ,fratele meu sa aiba dreptul de a locui acolo.

Alte discuții în legătură

Contract de intretinere sau testament ? mirela86 mirela86 Suntem doi frati.Mama a decedat,tata traieste si locuieste impreuna cu fratele meu.Eu sunt casatorita am un copil,si locuiesc la alta adresa.Dar eu ma ocup de ... (vezi toată discuția)
Contract intretinere ? mariapopescu mariapopescu Situatia este urmatoarea: mama a decedat de peste un an de zile,nu s-a facut dezbaterea succesorala,iar in casa parinteasca a ramas sa locuiasca tatal meu,in ... (vezi toată discuția)
Mostenire CRISTINA59 CRISTINA59 As vrea sa expun urmatoarea situatie pentru a primi raspunsul care sa ma ajute sa o rezolv : Suntem trei frati,doua fete si un baiat. Fratele este o persoana ... (vezi toată discuția)