avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... sesizare tribunalul muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

sesizare tribunalul muncii

Doresc sa stiu cat timp am la dispozitie ( de la constatarea personala ) pentru a reclama la tribunalul muncii o fapta a angajatorului care incalca unul sau mai multe articole ale Codului Muncii.

De asemenea, daca angajatorul a incalcat propriul regulament privind solutionarea reclamatiilor, ce pot face si in cat timp ?

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:42, 31 August 2010
Contestarea diferitelor drepturi incalcate se face in termne de 30 zile de la primirea deciziei (de ex: de sanctionare, de concediere, etc).

Drepturile banesti au termen de prescriptie 3 ani. Deci, aveti la dispozitie 3 ani sa le cereti in justitie.

Ptr problema reclamtiilor si a incalcarii de catre angajator a propriului regulament, va rog sa reveniti cu detalii
Si daca m-a insultat in timpul unei sedinte oficiale ? Sunt si martori. Aici nu mai e vorba de nicio decizie. Cfrm. C.M angajatii se bucura de incredere, respect, demnitate, etc.

Legat de regulament, acolo scrie ca intr-un anumit numar de zile ar trebui sa faca un lucru, dupa ce eu ii adresez o sesizare. Nu l-a facut, cui ma adresez mai departe si-n cat timp ?

Multumesc
serbandenis51 a scris:

Si daca m-a insultat in timpul unei sedinte oficiale ? Sunt si martori. Aici nu mai e vorba de nicio decizie. Cfrm. C.M angajatii se bucura de incredere, respect, demnitate, etc.

....................
Multumesc


In acest caz, nu este vorba de un litigiu de munca ci de un litigiu civil sau penal.
Multumesc. Si cat timp am la dispozitie sa deschid proces penal in acest caz ?

De asemenea, cat timp am la dispozitie pentru a face ceva ( si ce anume trebuie sa fac ? ) cu privire la faptul ca desi eu am adresat o sesizare, conducerea a depasit cu 3 saptamani termenul de solutionare si raspuns ?
Chiar nimeni nu poate sa-mi spuna ?

Alte discuții în legătură

Munca sambata Catza Catza Am si eu o mica nelamurire ... Am inteles ca ziua de sambata este zi de repaus saptamanal (si nu se considera ore suplimentare ... ) In Regulamentul de ... (vezi toată discuția)
Munca in ziua de sambata se poate compensa cu zi libera? Sebi44 Sebi44 Buna Ziua! Lucrez la o firma privata. Sunt perioade in care avem de onorat multe comenzi. In aceste perioade eram chemati la munca sambata si eram platiti ... (vezi toată discuția)
Zile libere - sporuri pentru orele lucrate ataela ataela Buna ziua,daca in CIM si Regulamentul intern figureaza ca zile libere zilele de duminica si luni, ptr orele lucrate sambata se da un spor la salariu? Daca da, ... (vezi toată discuția)