avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 627 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Zilieri in d112
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Zilieri in d112

Se trec zilierii in D112 ?
Cel mai recent răspuns: diaru , utilizator 13:03, 20 Martie 2017
"Impozitul datorat de zilieri pentru venitul realizat se calculeaza si se retine de beneficiarul lucrarilor, prin aplicarea cotei de 16% asupra remuneratiei brute si se declara in Declaratia 112 - Anexa 1, la sectiunea A "Creante fiscale" - randul 01 cod 602 - impozit pe veniturile din salarii, cumulandu-se, dupa caz, cu celelalte impozite pe salarii. Pentru zilieri nu se completeaza celelalte anexe din declaratie."
[ link extern ] /
Asa stiam si eu, dar pe alte site-uri am gasit si acest raspuns:

"Impozitul datorat de zilieri pentru venitul realizat se declara de beneficiar in Declaratia 112 -Declaratie privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate, Anexa 1.2 – Asigurat, la sectiunea A, unde se completeaza subsectiunea E3 – Date detaliate privind impozitul pe venit, de la sectiuna E- Date privind impozitul pe veniturile din salarii.

Astfel, la Anexa 1.2 – Asigurat, se completeaza datele zilierului, se selecteaza “neasigurat” pentru concedii si indemnizatii de asigurari sociale de sanatate, in sistemul de asigurari pentru somaj si pentru Casa de asigurari de sanatate a asiguratului.

La sectiunea A, la tip asigurat din punct de vedere contract de munca se selecteaza “3-Alte categorii de persoane care realizeaza venituri asimilate salariilor – care nu au contract individual de munca sau raport de servicii (nu este salariat)” iar restul valorilor se completeaza cu “0”. "

Sunt putin derutata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Venituri zilieri Diana ionela Timoscov Diana ionela Timoscov Ce nota contabila fac pentru a inregistra impozitul 16% pe care il opresc zilierilor (vezi toată discuția)
Zilerii impozit 16% sorzah sorzah ce declaratie trebuie completata la ANAF pentru impozitul de 16% ? (vezi toată discuția)
Declaratia112 - concediu cod 08 grasa78 grasa78 va rog sa-mi precizati daca este corect: am un concediu medical cod 08, cu un cuantum de indemnizatie de 1.517 lei, din care se scade CAS 10,5% in valoare de ... (vezi toată discuția)