avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plangere insulta si calomnie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plangere insulta si calomnie

Buna ziua, de curand am avut o discutiecu un fost angajator care m.a acuzat de niste fapte pe care nu le poate dovedi, m.a ameninta ca sotia sa lucreaza in justitie si m.a insultat, atat la telefon cat si prin mesaje, ultima data amenintarea s.a petrecut chiar in casa mea. Ce pot face in acest sens? Ii pot face o plangere pentru insulta si calomnie? Am vreo sansa de castig? Ce altceva ma svatuiti sa fac? Multumesc
Cel mai recent răspuns: SANTIER , utilizator 20:06, 24 Martie 2017
Insulta și calomnia nu mai sunt incriminate de legea penală. Amenințările în ce constau? Amenințarea este o faptă incriminată. Penru orice tip de prejudiciu considerați că ați suferit, puteți iniția fie procedura medierii, fie o acțiune civilă, în cel din urmă caz având mai mult timp de consumat și resurse financiare, plus că totul trebuie probat pentru a avea câștig de cauză.
M.a amenintat cu puscaria ( pentru o fapta inventata, fara dovezi), a spus tuturor fostilor colegi presupusa mea fapta si le.a interzis sa mai vorbeasca cu mine. in plus jignirile pe care mi le.a adus, atat in fata colegilor cat si personal in casa mea , dar si prin mesaje. Am mesajele jignitoare in telefon.
Pe langa asta , a sunat la fost angajator si i.a spus aceleasi lucruri jignitoare, fara nicio baza si nicio dovada. Ultimile.luni in care au am fost angajata lui nu am avut carte de munca. Nu mi se pare corect ca pe baza unor presuspuneri fara baza, fara macar o pista care sa duca spre savarsirea faptei, el sa ma jigneasca si mai mult sa vorbeasca urat la adresa mea in fata colegilor si a fosrului angajator.
Nu pot faca absolut nimic in aceasta privinta? E liber sa jigneasca si sa ma calomnieze si nu i se intampla nimic?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu imi pare sa fie vorba de savarsirea vreunei infractiuni, aveti insa dreptul sa va adresati instantei civile pentru lezarea drepturilor nepatrimoniale(imagine, onoare, demnitate, viata privata).

Alte discuții în legătură

Incadrare juridica a faptei- termen depunere plangere? Marctm Marctm Buna ziua, Intr-o dimineata la servici am fost jignit de mai multe ori de un coleg pe care l-am iertat, insa e o persoana care continua sa-mi faca probleme, ... (vezi toată discuția)
Denunt calomnios teo2304 teo2304 Buna ziua, mi s- a facut plangere penala pentru insulta prin telefon, mai concret ne-am certat prin telefon... replicile fiind reciproce... Persoana ... (vezi toată discuția)
Calomnie dsds dsds Buna ziua! Am primit recent un telefon in care mi se spunea ca o sa fiu actionat in judecata deoarece am facut declaratii calomnioase pe un forum de internet! ... (vezi toată discuția)