avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 483 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Retinere permis auto dupa clasare dosar penal
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Retinere permis auto dupa clasare dosar penal

Buna ziua,
Permisul meu auto a fost retinut, ca urmare a aunui accident rutier. Am lovit o batrana, cand dadeam cu spatele in apropierea unei statii de autobuz, far alveola, batrana fiind pe prima banda de circulatie. Nu am anuntat politia, deoarece doamna a insistat ca este bine si ca nu vrea sa anunt nici politia si nici salvarea. intre timp, doamna s-a simtit rau si a ajuns la spital. Nu a avut zile de spitalizare.
Am primit dovada fara drept de circulatie, apoi, la o luna, am facut cerere la procuror si am primit drept de circulatie.
Am primit clasarea celor doua dosare penale, fuga de la locul accidentului si vatamare corporala.
In dovada am art. 111/4 + 54/11 OUG 195/2002+338 CP.

1. Dupa clasarea dosarelor, voi lua permisul inapoi? In ce conditii? Se va retine 90 zile?
2. Daca da, cum se calculeaza cele 90 zile? Se ia in calcul si perioada anterioara, cand nu am avut dreptul de a conduce?

Mentionez ca in accident am dat doar cu spatele, in apropierea unei statii de autobuz

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Robertipopa , utilizator 22:22, 18 Aprilie 2017
Da, 90 zile.
Nu se ia in calcul perioada cat nu ati avut drept de conducere.

De aceea este bine sa stiti pe viitor, ca, ori incercati sa obtineti dovada imediat ori sa se finalizeze cat mai urgent urmarirea penala...ca sa asteptati acele 90 de zile...
Buna seara!

Am o speta asemanatoare cu cea de mai sus. Ideea este ca azi, am primit prin posta rezolutia de clasare a dosarului. Inteleg ca este o perioada de 20 de zile in care pot depune contestatie, lucru, pe care evident nu il voi face. Mentionez ca in acest moment am dovada si pot conduce. Cand mi se suspenda dreptul de a conduce, pe ce perioada, pentru ca in rezolutia primita nu se specifica nimic in acest sens? Multumesc anticipat pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis suspendat și dovada de circulație expirata mihaelageo98 mihaelageo98 Bună ziua in august 2019 am avut un accident de care am fost vinovata în urma căruia sa deschis o ancheta la politia rutiera Brăila, în timpul acestei ... (vezi toată discuția)
Parasirea locului accidentului onu84 onu84 Buna seara! Am mai folosit acest site si mi-a fost de ajutor asa ca m-am hotarat sa-mi prezint tot cazul poate mai puteti sa-mi dati ceva sfaturi. In urma cu ... (vezi toată discuția)
Permis retinut, dar nu suspendat! andreiutzul andreiutzul Buna ziua, sunt nou pe aici si nu stiu daca s-a mai discutat problema asemanatoare cu a mea pe aici, desi am citit destule topicuri. Problema este ... (vezi toată discuția)