avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 936 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare teren

Buna ziua ! Ma gandesc sa imi cumpar un teren pe care sa construiesc un magazin . cum terenul va fi in oras la strada principala , mp2 e mai scump asa ca mi-as putea permite sa cumpar cam 100 mp2 . Intrebarea mea ar fi urmatoarea : ce bucata de pamant pot sa imi cumpar minim de la o persoana fizica incat sa pot sa primesc aprobare pentru constructia unui magazin ?
Cel mai recent răspuns: Valdan , utilizator 11:38, 22 Martie 2017
Bună ziua,

Întrebarea e dacă zona vizată nu se află sub vreo reglementare, nu care e suprafața minimă pe care o puteți lua.. D-voastră puteți cumpăra 10 m2 din care să puteți construi 2,5 m2, dacă nu aveți vreo interdicție de construire pentru zona respectivă, specificată în PUG(Planul Urbanisitic General) al localității respective.
De obicei este reglementat în PUG-ul localității un POT(Procent de ocupare al terenului) care în funcție de zonă este cam maxim 25% din suprafața terenului pentru construcții de locuit sau anexe ale acestora. Deci la 100 m2 d-voastră puteți ridica o construcție de 25 m2 maxim. Trebuie să vă gândiți dacă vă ajunge.
Oricum ce am spus eu este doar o estimare și diferă în funcție de zonă. Mergeți până la Primăria din zona în care vreți să cumpărați terenul și vedeți daca nu sunt restricții pe zona respectivă și ce POT există acolo.
Multumesc mult de sfat !
Mai am o intrebare ... daca pun pe teren magazin , tip container ( fara fundatie ) tot mai imi trebuie aprobare ? Multumesc mult
Bună ziua,

Teoretic dacă nu faceți fundație și nu vă racordați la utilități nu vă trebuie Autorizație de Construire.
Multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Construire fara elaborare puz elenamusat1974 elenamusat1974 Buna ziua, Recent am achizitionat un teren intravilan - arabil, in oras, care nu are inca PUZ. Conform PUG aprobat destinatia terenului este M1a - subzona ... (vezi toată discuția)
Teren proprietate cu sau fara puz grecudan1 grecudan1 Buna ziua. Am o mare problema si va rog sa ma ajutati. In decembrie am achizitionat un teren in suprafata de 1000 mp. Am asteptat sa treaca anul sa primesc ... (vezi toată discuția)
Teren arabil intravilan felisana felisana Doresc sa cumpăr un teren pentru a construi o casa. Majoritatea trrenurilor care le-am văzut sunt trecute in CF - arabil intravilan. Mi se emite autorizatie ... (vezi toată discuția)