avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 354 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... teren arabil intravilan
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

teren arabil intravilan

Doresc sa cumpăr un teren pentru a construi o casa. Majoritatea trrenurilor care le-am văzut sunt trecute in CF - arabil intravilan. Mi se emite autorizatie de constructie in acest caz? Sau voi intampina niste costuri suplimentare? Mentionez ca utilitatile sunt trase in fata terenului.
Cel mai recent răspuns: wick , utilizator 10:43, 31 Martie 2017
Bună ziua,

Teoretic DOAR pe terenurile intravilane puteți construi, așa că sigur dacă e intravilan vi se va emite Autorizație de Construire.
Totuși eu v-aș recomanda să faceți o vizită la Primăria din raza localității d-voastră și încercați să aveți o discuție cu cineva din cadrul compartimentului Urbanism din cadrul Primăriei pentru a vedea situația Planului Urbanistic General al localității, respectiv, dacă terenul este într-adevăr în intravilan( pentru că se poate să apară pe extras intravilan, dar în PUG-ul localității să fie în extravilan), și dacă sunt restricții de vreun fel în zona respectivă.
Puteți face o cerere și pentru un Certificat de Urbanism de informare, tot la Primărie la același compartiment.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Extravilan - intravilan construibil - necesitatea schimbarii destinatiei terenului bodo9001 bodo9001 As dori sa stiu ce demersuri sunt necesare pentru a obtine autorizatia de construire pe un teren intravilan arabil. Mai este necesara schimbarea destinatiei ... (vezi toată discuția)
Scoatere din extravilan georgianaflorina georgianaflorina Buna ziua. Este adevarat faptul ca pe o suprafata din extravilan mai mare se poate totusi construi? Am incercat sa cumparam un teren de la cineva si ne-a spus ... (vezi toată discuția)
Construire casa pe teren intravilan - fanata in mun. cluj-napoca ancaudan ancaudan Buna ziua, Dupa aprobarea noului PUG in Mun. Cluj-Napoca (ian 2015), terenul pe care il detin si-a modificat Regimul Tehnic din UTR = L3c in UTR A - ... (vezi toată discuția)