avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Construire casa pe teren intravilan - fanata in Mun. ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Construire casa pe teren intravilan - fanata in Mun. Cluj-Napoca

Buna ziua,

Dupa aprobarea noului PUG in Mun. Cluj-Napoca (ian 2015), terenul pe care il detin si-a modificat Regimul Tehnic din UTR = L3c in UTR A - Zonă a terenurilor şi unităţilor agricole situate în intravilan - păşuni, fânaţe, terenuri arabile, pepiniere.
Conform C.F. terenul este incadrat ca si extravilan insa dupa aprobarea noului PUG (cat si dupa cel anterior) incadrarea era de intravilan (insa nu s-a facut o documentatie la Registrul de Cadastru pentru Actualizare de Date).
Intre timp am facut o solicitare catre Directia de Urbanism Cluj-N si am primit o instiintare prin care terenul este situat in Intravilanul mun. Cluj-Napoca, insa categoria de folosinta este in continuare "faneata".
Exista vreo modalitate prin care in situatia actuala (teren intravilan categoria faneata, situat in zona UTR A) sa pot construi un imobil cu destinatia locuinta familiala?
Intre timp am facut si o solicitare catre Directia de Urbanism prin care am mentionat faptul ca doresc pastrarea regimului juridic UTR = L3c (incadrare care permite construirea de locuinte) conform Certificatului de Urbanism scos in 12.08.2014 si inca in termen de valabilitate.
Considerati necesara actualizarea de date la Oficiul de Cadastru si transcrierea terenului din extravilan in intravilan conform adresei primite de la Serviciul de Urbanism care confirma incadrarea terenului in Intravilanul Mun. Cluj-Napoca? In acest caz imi va aparea pe C.F. intravilan si nu extravilan, insa nu sunt convins ca voi putea construi avand in vedere situarea terenului in zona UTR A - Zonă a terenurilor şi unităţilor agricole situate în intravilan - păşuni, fânaţe, terenuri arabile, pepiniere.

Multumesc anticipat si astept sugestiile dumneavoastra,

Dan Ancau
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 09:26, 9 Iulie 2015
Solicitați un CERTIFICAT DE URBANISM în vederea ridicării unei construcții. Vă vor lămuri asupra tuturor problemelor ridicate de d-voastră, conform Regulamentului local de urbanism. (care poate să difere , )

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pug-ul tine loc de puz si/sau pud? Cooman Cooman Buna ziua. Doresc sa cumpar o parcela de teren intr-un sat in plina dezvoltare langa Cluj-Napoca, Campenesti mai exact. Proprietarul mi-a prezentat un CF, ... (vezi toată discuția)
Pamant intravilan - intrebari ovidiu_diac ovidiu_diac Buna seara tuturor, Vreau sa cumpar un pamant de casa de peste 6500mp dar este inregistrat ca extravilan(nefiind in oras ci undeva linga o padure ca si ... (vezi toată discuția)
Certificat de urbanism - teren privat- legea spatiilor verzi??? rita&victor rita&victor Subsemnatul Tosa Ioan,prin mostenire am obtinut un teren in intravilanul orasului Cluj Napoca,cu nr din CF 21102. Terenul se afla intr-o zona rezidentiala, ... (vezi toată discuția)