Subsemnatul Tosa Ioan,prin mostenire am obtinut un teren in intravilanul orasului Cluj Napoca,cu nr din CF 21102.
Terenul se afla intr-o zona rezidentiala, plina de vile. Dorind sa vand acel teren de 4600 metrii patrati am solicitat CU de la Primarai Cluj Napoca in vederea continuarii cu cererea AC. Pe certificatul de urbanism scrie ca se interzice orice constructie,datorita faptului ca terenul se afla in zona V6 care este propusa ca zona de agrement in Cluj
Exista insa o neconcordanta in CU eliberat acum,si Registrul Agricol,unde am terenul inscris.
In Registrul Agricol terenul figureaza ca "Teren agricol intravilan'' cu specificare ''fâneaţă''pe cand in CU eliberat de primarie se specifica :
REGIMUL ECONOMIC
Folosinta actuala:gradina
Destinatia zonei:paduri de agrement
Pe toate chitantele privind plata creantelor la bugetul local,terenul figureaza ca ''teren agricol intravilan''.
Cand am solicitat motivarea negatiei pentru CU /AC,ni s-a motivat cu legea spatiilor verzi 114/2007.
insa in aceasta lege nu figureaza nimic despre terenurile agricole.
Ce pot sa fac in continuare?
Sa obtin un extras din Registrul Agricol,si sa cer iarasi CU mentionand ca au gresit prima data in incadrarea regimului economic?
Daca obtin CU-ul corect cu regimul economic de tren agricol (fâneaţă) pot sa atac HCL -ul pe baza faptului ca legea 114/2007 nu include nimic despre terenuri cu destinatie agricola??
Cu multumiri
Tosa Ioan Cluj-Napoca
Puteti ataca HCL si cred ca puteti spera anularea acesteia, desi Consiliul local poate schimba prin hotarare destinatia unor terenuri. Cu toate acestea puteti incerca o actiune in instanta si in cadrul acesteia sa solicitati si obligarea primariei la eliberarea CU/AC, aducind ca argumente juridice atat caracteristicile dreptului de proprietate, al carui titular sunteti in acest moment, cat si alte argumente ce pot fi usor deduse de un aparator specializat.
Succes!
Ar trebui sa verificati incadrarea terenului in cauza in PUG-ul localitatii (si trebuie verificat cand s-a facut ultima actualizare a PUG-ului, aprobata prin HCL). Puteti adresa Primariei o plangere prealabila impotriva acelei HCL. Va reamintesc ca, in conformitate cu prevederile legii contenciosului administrativ, o HCL poate fi atacata in instanta in termen de 6 luni de la data comunicarii raspunsului primariei la plangerea dvs. prealabila, dar nu mai tarziu de un an de la data cand HCL a fost facuta publica (si cred ca primaria Cluj are HCL-urile postate pe site...).
Multumesc pt raspunsuri.
Am consultat PUG-ul,ultimul PUG (pe care intradevar apare ca teren de agrement,spatiu verde) a fost facut in 1999, urmand ca la sfarsitul anului 2010 acesta sa fie refacut. Este posibil ca in urma plangerii mele,in noul PUG sa nu mai apara ca teren de agrement pe care sunt interzise constructiile?