avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... termen nou divort administrativ sau variante
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

termen nou divort administrativ sau variante

Buna dimineata, am nevoie de ajutorul dvs in clarificarea urmatoarei situatii: s-a depus la starea civila cerere pentru divort administrativ stabilindu-se termenul la care urmeaza sa ne prezentam pentru mentinerea cererii. In conditiile in care la termenul respectiv unul dintre soti nu este in tara, exista varianta sa obtinem o amanare prin depunerea unei cereri in vederea stabilirii unui nou termen sau sotul care lipseste ar putea fi reprezentat la termen de un avocat? Nu de alta dar sotii chiar isi vor mentine cererea iar depunerea unui alte cererei inseamna si o alta taxa, vorbim de 500 lei totusi. Mentionez ca d-na de la starea civila ne-a informat abia dupa ce am depus dosarul care este exact ziua in care trebuie sa revenim si ne-a spus ca nu exista nicio varianta sa obtinem alt termen sau sa desfacem totusi casatoria la termenul stabilit in conditiile in care unul dintre soti lipseste. Va multumesc pentru ajutor celor care veti gasi de cuviinta sa ma ajutati cu un sfat/recomandare si celorlalti :)
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 13:04, 22 Martie 2017
Trebuia sa mergeti la instanta.
Va costa 200 lei taxa de timbru si aveati si posibilitatea sa amanati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amanarea termenului la divortul prin acord Ana_M_T Ana_M_T Buna ziua, Am hotarat impreuna cu sotul meu sa divortam de comun acord la starea civila, mentionez ca indeplinim toate conditiile pentru un astfel de ... (vezi toată discuția)
Schimbarea numelui nancyadina nancyadina Buna ziua, dupa casatorie eu mi-am pastrat numele de fata ,iar sotul pe al lui si nu avem nume comun de familie. Acum eu as vrea sa iau numele de familie ... (vezi toată discuția)
Divort de comun acord...mediere? tarkan tarkan Se pune in actiune divortul de comun acord (fara copii minori si partaj). İntrebari; 1. Este obligatoriu sa se prezinte ambele parti la depunerea ... (vezi toată discuția)