avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 881 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Legea 448/2006. Drepturi persoane cu handicap.
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Legea 448/2006. Drepturi persoane cu handicap.

Bună ziua,

Sunt mama unei fetițe de 2 ani și 8 luni diagnosticată cu parapareză spastică (dată de prematuritate, în prezent nu merge, facem terapie de recuperare Vojta, o recomand tuturor părinților aflați într-o situație asemănătoare). Am obținut prelungirea la certificatul de handicap grav și o broșură cu privire la drepturile persoanelor cu handicap (sunt unele despre care nu am știut) și am unele nelămuriri pe care aș vrea să le clarific:
1. Soțul meu (tatăl fetiței) poate beneficia de scutirea de impozit pe salariu?
2. Putem beneficia și de scutirea de la plata impozitului pe locuință/mașină?
3. Până în luna iulie când fetița împlinește 3 ani voi opta pentru indemnizația de creștere copil cu handicap (85% din media veniturilor nete obținute în ultimele de 12 luni anterioare nașterii copilului, corectați-mă dacă greșesc). Nu știu însă pentru ce să optez în continuare. Care este diferența financiară+drepturi între indemnizație și asistent personal? Dacă optez pentru asistent personal, contractul de la locul de muncă se va rezilia?
4. Dorim să achiziționăm o mașină nouă (parțial cu credit bancar). Suntem scutiți de plata dobânzii creditului, chiar dacă este a doua mașină (prima a fost second, cumpărată cu cash)?
5. Am fost informată că și tatăl ar putea benficia de o indemnizație suplimentară până la împlinirea vârstei de 3 ani a copilului (cu toate că este angajat). Despre ce sumă este vorba? Ce instituție face plata?

Vă mulțumesc.
Vă doresc sănătate.

Alte discuții în legătură

Pensie de intretinere pe viata LDMUNTEANU LDMUNTEANU Buna ziua, as dori sa stiu daca in cazul unui tanar major cu diagnostic de parapareza spastica, (in cazul lui sunt afectate doar picioarele dar poate ... (vezi toată discuția)
Drepturi persoane cu grad accentuat de handicap buziladiana buziladiana buna ziua poate cineva mult mai informat decat mine ma poate ajuta in urmatoarea situatie Copilul meu in varsta de 2 ani si 3luni a fost diagnosticat cu ... (vezi toată discuția)
Pot fi asistent personal al fiicei mele? gabieugenia gabieugenia Buna ziua! Am o fetita cu handicap grav are 11 ani si beneficiaza de indemnizatie lunara de la primarie. Cineva mi-a spus ca are dreptul si la asistent ... (vezi toată discuția)