avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită probleme executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

probleme executare silita

Dupa ce am fost executat silit eu , sotia , soacra mea intr-un dosar cesionat de o banca unei firme de recuperari creante , ni-sa facut poprire la toti pe salarii si pensie , s-a pus sechestru pe masina si pe apartament , in continuare se retin bani lunar , acum suntem amenintati cu evaluatorul care vine sa evalueze apartamentul si sa il scoata la vinzare (si celelalte bunuri ) . Mentionez ca este vorba de un credit in valoare de 11100 franci elvetieni , iar la cesionar a ajuns la 15000 si ceva , un credit de nevoi personale , in nici un caz ipotecar sau cu ipoteca . Va rog daca ma poate ajuta cineva cit mai urgent cu un raspuns . Cu stima .
Cel mai recent răspuns: misu12345 , utilizator 14:18, 22 Martie 2017
care e intrebarea?
Intrebarea mea este poate cesionarul sa ne ameninte si sa trimita evaluatorul , chiar daca se retin sumele respective ? Ce ar fi de facut in continuare ?
Ultima modificare: Marți, 21 Martie 2017
gi-jane2, moderator
Poate sa mearga in acelasi timp si cu poprirea si cu scoaterea la licitatie a imobilului si a celorlalte bunuri mobile.Faptul ca va trimite evaluator nu e o amenintare. Asa se procedeaza inainte de a face anuntul de vanzare la licitatie, pt a stabili suma de la care se porneste licitatia.Ce suma a mai ramas de platit? Contestatie la executare ati facut?
Ultima modificare: Miercuri, 22 Martie 2017
ContSters416386, utilizator
Faceți contestație la executarea imobiliară și invocați ART. 154 din Codul de procedura fiscala actualizat OG 92 2003 - Executarea silită a bunurilor imobile:
(3) In cazul debitorului persoana fizica nu poate fi supus executarii silite spatiul minim locuit de debitor si familia sa, stabilit in conformitate cu normele legale in vigoare.
(4) Dispozitiile alin. (3) nu sunt aplicabile in cazurile in care executarea silita se face pentru stingerea creantelor fiscale rezultate din savarsirea de infractiuni.

Trebuie să ştim de la bun început ca regulă generală că statul, prin fisc, are dreptul să vă execute imobilul în care locuiţi însă cu o excepţie, ce este foarte importantă!

Statul NU are dreptul să vă execute locuinţa de familie pe spaţiul minim de locuit, cu alte cuvinte statul NU vă poate scoate în stradă dacă unica locuinţa pe care o aveţi este una de familie şi reprezintă un spaţiu minim de locuit!

[ link extern ] /

și

[ link extern ]
Ultima modificare: Miercuri, 22 Martie 2017
Dapix, utilizator
Nu il scoate STATUL sau FISCUL, il scoate adjudecatarul dupa ce cumpara imobilul si devine proprietar. Cine ar mai cumpara imobile prin licitatii daca nu ar putea sa intre in folosinta???
Ultima modificare: Miercuri, 22 Martie 2017
ContSters416386, utilizator

Alte discuții în legătură

Probleme cu recuperatori kruk lucaflavius2014 lucaflavius2014 buna ziua.tatal meu a facut un imprumut la bcr acum 8-10 ani dupa 6-7 ani nu a mai putut plati si a intarziat sau facut procedurile de vanzare catre ... (vezi toată discuția)
Executare silita Britney Britney Buna ziua.Anul trecut am primit înștiințare pt executare silita a apartamentului am vorbit cu executorul,am platit o suma mai mare la inceput pe urma am ... (vezi toată discuția)
Credit nevoi personale, amenintare cu executare imobiliara Raisa27 Raisa27 Buna seara! Am un credit nevoi personale fara ipoteca și situația financiară nu mi-a mai permis să plătesc creditul iar acum firma de recuperare mă ... (vezi toată discuția)