avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... probleme cu recuperatori kruk
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

probleme cu recuperatori kruk

buna ziua.tatal meu a facut un imprumut la bcr acum 8-10 ani dupa 6-7 ani nu a mai putut plati si a intarziat sau facut procedurile de vanzare catre recuperatori kruk dupa care sa inteles sa ii opreasca din salariu 350 ron bun tata a fost de acord avem si chitantele dupa 2 ani am primit acasa o scrisoare ca vom fi executati sa pus oprire pe cartea funciara deci nu poate vinde casa si masina si ca le scoate la licitatie am sunat la executorul asta si ni sa spus sa ii dam 4500 ron si ne ridica sechestrul si ramane sa platim datoria in continuare nu am avut bani astia si am depus la tribunal o cerere sa opreasca toate astea pentru ca , casa nu este in totalitate pe numele lui tata el are doar1 camera este si mama si soacra lui..acea cerere a fost respinsa de tribunal si acum nu stim ce sa facem nu avem bani de avocati si nu cred ca ne ia casa si masina pentru 4500 ron..cevputem face este legal..mentionez ca a fost un credit luat cu buletinul si acum am vazut ca tata nici nu a fost pus sa semneze acel contract cu banca nu are nici o semnatura ce putem face..va multumesc
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 21:45, 25 Octombrie 2017
Dacă vă scoate casa la licitație, faceți contestație la executare.
În motivare invocați că imobilul este locuință de familie și reprezintă spațiul minim de locuit.
Oricum pentru 4500 lei legea nu le permite sa recurgă la executarea imobiliară.
`
Trebuie să știm de la bun început ca regula generală că statul, prin fisc, are dreptul să vă execute imobilul în care locuiți, însă cu o excepție, ce este foarte importantă.
`
TEORETIC(așa spune legea), statul NU are dreptul să vă execute locuinta de familie pe spatiul minim de locuit, cu alte cuvinte statul NU va poate scoate in strada, daca unica locuinta pe care o aveti este una de familie si reprezinta un spatiu minim de locuit!
`
BAZA LEGALĂ:
Art. 154 din OG nr. 92/2003 privind Codul de procedură civilă prevede care sunt imobilele unei persoane care nu pot fi executate silit doar în cazul unor infracţiuni.
Textul respectiv sună aşa:
„(3) În cazul debitorului persoană fizică nu poate fi supus executării silite spaţiul minim locuit de debitor şi familia sa, stabilit în conformitate cu normele legale în vigoare.
(4) Dispoziţiile alin. (3) nu sunt aplicabile în cazurile în care executarea silită se face pentru stingerea creanţelor fiscale rezultate din săvârşirea de infracţiuni“.

[ link extern ]

[ link extern ]
Ultima modificare: Miercuri, 25 Octombrie 2017
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme executare silita misu12345 misu12345 Dupa ce am fost executat silit eu , sotia , soacra mea intr-un dosar cesionat de o banca unei firme de recuperari creante , ni-sa facut poprire la toti pe ... (vezi toată discuția)
Neplată credit bancar, executare silita imobil neipotecat. este posibil? marilin marilin Daca am executare silita pt neplata unui credit bancar, mi se poate executa si casa chiar daca nu am girat cu ea? (vezi toată discuția)
Credit nevoi personale, amenintare cu executare imobiliara Raisa27 Raisa27 Buna seara! Am un credit nevoi personale fara ipoteca și situația financiară nu mi-a mai permis să plătesc creditul iar acum firma de recuperare mă ... (vezi toată discuția)