avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Credit nevoi personale, amenintare cu executare ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Credit nevoi personale, amenintare cu executare imobiliara

Buna seara! Am un credit nevoi personale fara ipoteca și situația financiară nu mi-a mai permis să plătesc creditul iar acum firma de recuperare mă amenință că îmi ia casa. Întrebarea mea este,, poate să îmi vanda imobilul daca datoria e mai puțin de 40.000 de Ron și daca exista vreo lege care să interzică acest lucru din motiv că sunt asistent personal la fetița mea care are handicap grav? Mă pot scoate in stradă cu un copil cu probleme psihice?
Cel mai recent răspuns: Cod1958 , utilizator 15:53, 22 Martie 2017
Din pacate va poate vinde imobilul daca datoria e mai mare de 10.000 lei. Ceea ce nu pot face e sa va evacueze in lunile de iarna, cand sunt interzise .
Deciziile CEDO sunt obligatorii în România, dar în plus și în România legea stabilește că locuința familiei nu poate fi scoasă la vânzare.
`
Invocând articolul 8 (dreptul la respectarea vieții private și de familie și a domiciliului) și articolul 1 din Protocolul 1 (protecția proprietății), reclamanții s-au plâns de decizia de evacuare a acestora, susținând că respectiva casă ar fi trebuit să fie scutită de executare, deoarece aceasta satisface nevoile lor locative.

Aprecierea CEDO - Articolul 8:
Curtea a statuat anterior că vânzarea judiciară a casei reclamantului și evacuarea lui sunt văzute ca o ingerință în dreptul la respectarea domiciliului (a se vedea Zehentner v. Austria, nr. 20082/02, § 54, 16 iulie 2009). În speță, casa reclamanților a fost vândută în cadrul unei proceduri de executare și evacuarea acestora a fost dispusă în cadrul acestei proceduri. Chiar dacă reclamanții nu au fost încă evacuați, un ordin de evacuare a fost emis și poate fi pus în executare în orice moment. Curtea reiterează că obligația unui reclamant de a elibera casa în care trăiește reprezintă o ingerință în dreptul său la respectarea domiciliului (a se vedea Ćosić v. Croația, nr. 28261/06, § 18, 15 ianuarie 2009).

[ link extern ] /

Deși legea privind spațiul minim de locuit nu se aplică în România, faceți totuși contestație la executarea imobiliară și invocați ART. 154 din Codul de procedura fiscala actualizat OG 92 2003 - Executarea silită a bunurilor imobile:
(3) In cazul debitorului persoana fizica nu poate fi supus executarii silite spatiul minim locuit de debitor si familia sa, stabilit in conformitate cu normele legale in vigoare.
(4) Dispozitiile alin. (3) nu sunt aplicabile in cazurile in care executarea silita se face pentru stingerea creantelor fiscale rezultate din savarsirea de infractiuni.

Trebuie să ştim de la bun început ca regulă generală că statul, prin fisc, are dreptul să vă execute imobilul în care locuiţi însă cu o excepţie, ce este foarte importantă!

Statul NU are dreptul să vă execute locuinţa de familie pe spaţiul minim de locuit, cu alte cuvinte statul NU vă poate scoate în stradă dacă unica locuinţa pe care o aveţi este una de familie şi reprezintă un spaţiu minim de locuit!
Ultima modificare: Miercuri, 22 Martie 2017
Dapix, utilizator
Eu sunt de acord cu Dl Dapix,chemati Banca in Instanta pentru contestatie la executare ,imvocati legile de care v a amintit si pentru ca Instanta sa vada ca sunteti bine intentionata si sunteti de acord cu plata datoriei,sa va fixeze o rata care,nu poate fi decat 1/3 din ce depaseste jumate din venitul minim pe economie din ajutorul care l primiti ,banuiesc ca rata o sa fie undeva la 100 de lei dar cel putin nu va mai cresc penalitatile si 100 aia de lei nici n o simtiti si nu ajungeti in strada dar actionati urgent ,chiar cu ziua de maine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita Britney Britney Buna ziua.Anul trecut am primit înștiințare pt executare silita a apartamentului am vorbit cu executorul,am platit o suma mai mare la inceput pe urma am ... (vezi toată discuția)
Neplată credit bancar, executare silita imobil neipotecat. este posibil? marilin marilin Daca am executare silita pt neplata unui credit bancar, mi se poate executa si casa chiar daca nu am girat cu ea? (vezi toată discuția)
Probleme executare silita misu12345 misu12345 Dupa ce am fost executat silit eu , sotia , soacra mea intr-un dosar cesionat de o banca unei firme de recuperari creante , ni-sa facut poprire la toti pe ... (vezi toată discuția)