Am o cerere de la un salariat pentru plata drepturilor de delegare pentru perioada 2006-2009.
Acesta a fost angajat la un punct de lucru al societatii, insa ulterior a fost mutat la un alt punct de lucru in alta localitate. Nu exista un act aditional care sa modifice locul muncii, de aici si cererea salariatului.
Intrebarea mea este: trebuie sa-i calculez indemnizatia zilnica de delegare pentru toata perioada? 13 ron/zi conform HG 1860/2006?
Potrivit Codului Muncii, delegarea poate fi dispusă pentru o perioadă de cel mult 60 de zile şi se poate prelungi, cu acordul salariatului, cu cel mult 60 de zile, iar salariatul delegat are dreptul la plata cheltuielilor de transport şi cazare, precum şi la o indemnizaţie de delegare, în condiţiile prevăzute de lege sau de contractul colectiv de muncă aplicabil.
Termenul de 60 zile reprezintă durata maximă pentru delegare.
Dar delegarea poate fi dispusa pentru 60 de zile si poate fi prelungita cu acordul salaraiatului cu 60 de zile (art.44 alin.1 din codul muncii)!
Aici este vorba de ani, adica de modificarea locului muncii. Poate i-ati platit cheltuielile de transport (abonament naveta) si atunci nu se mai pune problema cazarii si mesii.
Totusi in cim unde este prevazut locul muncii?
Poate este prevazut la punctul de lucru X sau alte puncte de lucru unde firma are contractate lucrari.....zic si eu...
In mesajul initial scrie deja ca "Acesta a fost angajat la un punct de lucru al societatii, insa ulterior a fost mutat la un alt punct de lucru in alta localitate. Nu exista un act aditional care sa modifice locul muncii, de aici si cererea salariatului." ... prin urmare, este vorba de modificare unilaterala a c.i.m. (locul muncii) si nu de delegare.