avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 215 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Frauda asociatie de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Frauda asociatie de proprietari

Buna ziua sunt locatara a unui bloc de 16 apartamente,2 scari.. Din cate am inteles persoana ce conduce asociatia de proprietari este intangibila de catre locatari care se aleg cu procese daca incearca sa o inlature,de catre primarie care ignora problema,de catre politie care ii fac vizite de curtuazie,de catre sefi furnizorilor de servicii care stau relaxati la barfa cu aceasta in timp ce taie apa blocurilor aflati in asociatia condusa de aceasta doamna.
Amuzant este ca desi datoriile pe scara sunt zero,pentru simplul fapt ca pe scara sunt doar 8 apartamente aproape lunar apar notificari de taiere a apei potabile.
Cei de la primarie dau vina.pe locatari ca accepta,cum sa nu accepte daca au incercat.si s-au ales cu procese? Oricum,a fost data jos din functie pentru o saptamana.ca primarul si ajutoarele sale au repus-o in functie.
De iesit din asociatie nu se poate din cauza datoriilor.
Cei de la primarie stiu de o datorie de 15000 ron,catre furnizori,furnizori vorbesc de o datorie de 25000 ron pe toata asociatia de locatari.
Interesant este ca in octombrie 2014 sotul meu a achitat doamnei 8000 ron,pentru a aduce la zi imobilul ce l-am achizitionat,doamna putand.cu acesti bani sa stinga datoriile.
Ce putem face?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 09:11, 22 Martie 2017
Daca situatia o permite (tehnic vorbind) faceti-va asociatie numai pe scara dumneavoastra
Ca sa schimbati conducerea, respectiv pe presedintele asociatiei, conform legii, trebuie sa convocati adunarea generala, lucru pe care il puteti face apeland la 50% + 1 dintre proprietari.
Tema adunarii generale va fi schimbarea presedintelui asociatiei si in adunarea generala intrunita puteti expune motivele pentru doriti schimbarea.

Dar, mai inainte de schimbarea presedintelui "inamovibil" trebuie sa deslusiti rapid situatia financiar-contabila a asociatiei, adica sa solicitati in scris presedintelui detalii privind situatia amintita.
La Primarie, la dept de indrumare al asociatiilor, puteti solicita o expertiza contabila invocand cele expuse de dvs.
Schimbarea presedintelui si a comitetului se poate face si cu majoritatea a 20% in cazul unei Ad gen extraordinare.
Solutia lui @carturarul este o solutie buna in conditiile in care este posibila separarea tehnica a utilitatilor.
Pana la achitarea totala a datoriilor nu ne putem desprinde din asociatie deoarece furnizorii de servicii nu accepta decat in urma achitarii integrale a datoriilor,
Am incercat acest lucru si nu am primit raspuns. Aceasta doamna are sustinere din partea primariei,din partea politiei si din partea furnizorilor. Azi am fost la furnizorul de apa,care a fost taiata azi,si aceasta doamna discuta amical cu sefa acestui serviciu eu fiind in receptie am auzit acest lucru,secretara confirmandu-mi ca doamna administratora a asociatiei discuta cu sefa servicului de apa. Cineva mia recomandat sa ma adresez ANAF Bucuresti,deoarece am sanse reduse pe plan local. Totodata Curtea de Conturi pentru furnizorul de apa,deoarece acesta sa fdesprins dintr-o fosta societate de stat.

Alte discuții în legătură

Cine il verifica? castelanul castelanul salut.am un administrator care la ora actuala a reusit sa adune pt asociatie datorii f mari-la lift pe trei scari de 8600lei,cu restante cu tot;la curent tot ... (vezi toată discuția)
În asociația noastră de proprietari nu se afișează nimic în afara sumelor lunare de plată. ne putem retrage? ContSters155784 ContSters155784 As dori sa stiu daca se poate face contract separat de asociatia de proprietari pentru apa, gunoi, canalizare, etc. De aprox. 10 ani de cabd sunt domnii \" la ... (vezi toată discuția)