avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Certificat de Urbanism de Instrainare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Certificat de Urbanism de Instrainare

Buna ziua,

As dori sa stiu daca la instrainarea unui teren este obligatoriu obtinerea unui Certificat de Urbanism de Instrainare? Si daca e nevoie, as dori sa stiu unde gasesc aceasta lege?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters4579 , utilizator 21:52, 15 Decembrie 2005
Nu este nevoie. Certificatul de urbanism se solicita doar in anumite situatii; construire, demolare, modernizare.La instrainare este nevoie de cadastru.
Succes
Multumesc pentru promptitudine,

Dar la notar mi s-a spus ca e obligatoriu. Precizez ca sunt din Cluj-Napoca (in ideea ca poate aici e vre-o hotarare locala) si ca in ii nevoie si de dezmembrare in cadrul contractului de vanzare-cumparare.
...certificatul de urbanism este obligatoriu si in cazul intocmirii actelor notariale de dezmembrare, comasare sau creaare de servitute sub sanctiune nulitatii absolute...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parcela 130 mp - iesire din indiviziune Eumia Eumia Parcela 130 mp - iesire din indiviziune Se poate iesi din indiviziune cu o parcela de 130 mp din 260 mp si jumatate dintr-o cladire insiruita, jumatate care ... (vezi toată discuția)
Este legala masurarea unui teren fara proprietari prezenti ? Eumia Eumia Este legala masurarea de catre cadastristi de la o firma de cadastru a unui teren cu imobil pentru intocmirea schitei cu propunerea de dezmembrare fara ca ... (vezi toată discuția)
Cumparare teren ingridvanta ingridvanta Buna ziua, Am si eu o intrebare. As dori sa cumpar un teren (suntem 3 familii) si as dori sa stiu exact ce acte ale terenului sa imi arate si sa le aiba ... (vezi toată discuția)